Kako normalizovati prolaktin bez tableta ??

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
sabinaaa93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 03, 2014 8:08 pm

Kako normalizovati prolaktin bez tableta ??

Post od sabinaaa93 »

Dobro vece... Upravo sam citala vase forume ovdje pa sam se zapitala dali biste mi mogli i meni dati savjet kakav u vezi moga problema..

Naime ja imam problema sa ženskim hormonima (neredovna menstruacija)... isla sam svom ginekologu i on me je uputio na detaljne preglede ( nalazi zenskih hormona i štitne zlijezde)..
Svi su mi bili hormoni normalni samo je prolaktin bio povisen iznosio je 2720,0 mU/l.
Poslata sam sa ginekologove strane kod endokrinologa koji mi je dao sledece tablete da pijem po odredjenoj semi (Bromokriptin) (dabroston)
Nakon mjesec dana on se unormalio ali posle izvjesnog vremena opet je podivljao...
Medjutim ja sam se u medjuvremenu udala i imamo ja i muz zelju da dobijemo jednu bebicu ali ja ne mogu da ostanem trudna radi tog prethodno navedenog hormona..
Nakon jos jednog kontrolisanja hormona utvrdilo se da mi je povisio se i hormon TESTOSTERON koji iznosi 5,3 nmol/l a PROLAKTIN je iznosio 928 mlU/l.

Nime glavno moje pitanje je " Dali postoji išta drugo sem tableta da bi mi pomoglo da sve regulisem ... jer mi je muka od tableta vise... pocela sam da gubim nadu za sve.. vec 2,5 god pokusavam da izlijecim svoje probleme ali nikako ne uspijevam..pa vas ovim putem molim dali biste ikako mogli da mi pomognete u vezi moga problema ???" dali je itko imao slicno iskustvo sa ovim i da je rijesio prirodnim putem bez ovih otrova

Lijpe pozdrav od mene za vas i nadam se da vas nisam opteretila sa svojim problemom !!!

<3 <3 <3 <3
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Re: Kako normalizovati prolaktin bez tableta ??

Post od Jelisej »

Zavisno od cega je povisen polaktin, nekad se moze srediti otklanjanjem uzroka, mada u vecini slucajeva su potrebni lekovi (bromokriptin, pramipexole itd)

Povisen prolaktin je najcesce povisen iz nekoliko razloga: kad "mozak" salje signale tj TSH da stitna radi brze/vise prolaktin takodje se luci poviseno, tj kod hipotireoze povisen prolaktin je uobicajena pojava.

Takodje kad je progesteron visok automatski se podize nivo prolaktina (ovo se desava recimo kad zene treba da doje), a van toga obicno znaci problem u vezi s nadbubreznom zlezdom, cesto organizmu je potreban kortizol pa pokusava da "podigne" nivo ali se iz odredjenih razloga progesteron gomila i ne konvertuje se u kortizol

Takodje cesta je pojava takozvanog adenoma na hipofizi, tj malog benignog tumora koji najcesce luci prolaktin, a nekad i druge hormone hipofize. Pretpostavlja se da oko 20% ljudi ima ovaj adenom koji se leci upravo dopamin agonistima (bromokriptin) uobicajeno treba oko 6 meseci da on nestane, nekad vise.
Odgovori