zatvor ili nesto drugo

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
eclipse
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 28, 2013 8:50 am

zatvor ili nesto drugo

Post od eclipse »

pozdrav svima.
radi se od sestogodisnjem detektu koji je u subotu dobio nagon za povracanjem (zadnji put je pojeo neku virslicu),u pocetku smo smatrali da nije nista strasno,dok nije dete ispovracao sve sto se ispovracati moze a creva krcala non stop.

u nedelju je imao stolicu,urednu,medjutim bolovi nikako da prestanu (u predelu pupka) pa smo krenuli sa njim u lokalnu bolnicu gde su mu ukljucili infuziju,ranisan i vitamine.
odradjena krv i pregled hirurga.

krvna slika je bila super,hirurg nista nije ustanovio,zakljucak je bio pokvarena virsla.

dete se osecalo dobro pa je pusten kuci sa time da se u ponedeljak vratimo na drugu infuziju sto smo i uradili.

ponovo uzeta krv i ponovo je posetio hirurga,opet je sve bilo u najboljem redu.

nakon svega toga dosli smo kuci i u toku noci,pocela je ponovo ista stvar,povracanje do zla boga i krcanje creva non stop,kada bi se creva smirila i on bi se donekle,ali cim zakrkljaju,dete odmah dobije bolove i nagon za povracanjem a kad ne bi imao sta da povraca samo bi odjednom izasli gasovi iz usta nalik podrigivanju a nakon toga i zuckasti sadrzaj.

dete smo odveli u drugu bolnicu,gde je primio infuziju odmah i ponovo sve smirilo.
ponovo radjena krv,rendgen i eho....ponovo sve uredu.
dan nakon toga i nakon isteka infuzije,ponovo ista stvar iznova,doktor je resio da se odradi klistir,kako su mu to odradili,dete se ispraznilo i napunilo pola wc solje kakom dok je ujedno i povracao taj zuti sadrzaj...i istog sekunda je rekao,nije mi vise nista,vise me ne boli i nije mi muka.

ujutru ponovo rendgen,krv i ostalo.
e sada prilikom rendgenda ustanovljen je neki manji zastoj nesto u vidu vazduha ili gasa u crevu,koje po recima doktora ne dokazuje apsolutno nista i kako on kaze ne navodi na bilo kakav zakljucak da se o necemu radi.

tri dana nakon klistira (do danas kada pisem ovo) dete je jelo naravno sve dijetalno,pokriven je bio infuzijama da bi jutros ponovo bio na snimanje,snimak ponovo uredan,nista se ne vidi na njemu nit nazire,cak sta vise nema ni onog zastoja koji su ustanovili pre toga.
imao je dovoljnu kolicinu "kake" u crevima sto znaci da je zeludac sve odradio kako treba,dali su mu klizmu (neznam zasto nisu cekali da dete samo kaki),i on je otisao u wc i rekao je kako mu je muka,nije povracao ali je pljunuo i poceo da kaki.

danas ga pustaju kuci uz strogu dijetu.

doktori mi nedaju nikakav konkretan odgovor,samo kazu da je bilo zastoja,ali ne umeju da mi objasne ni kakvog ni sta se desavalo,skraceno neznam ja a neznaju ni oni sta se desilo.
da li je neko imao slican slucaj ili bi mogao znati sta bi moglo biti u pitanju,plasim se strasno,pogotovu sto znam da cu ga uzeti kuci a u bolnici nije samostalno kako vec je bio da kazem primoran.

unapred hvala na vasim odgovorima.
eclipse
Novi član
Novi član

Re: zatvor ili nesto drugo

Post od eclipse »

izvinjavam se na pojedinim greskama u pisanju.
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Post od Nataš@ »

Kako se oseća danas? Šta je juče i danas jeo i šta je pio i koliko? Da li je imao stolicu danas?
eclipse
Novi član
Novi član

Post od eclipse »

ma on se oseca neverovatno dobro,ali se tako uvek osecao cim mu bolovi prestanu,to je cigra od deteta,od kad se rodio,uvek razigran,nasmejan i raspevan.....pa eto i sad je takav.i dok je lezao u bolnici isto se osecao,bukvalno kao da mu nije nista a onda odjednom samo kaze muka mi je ocu da povracam i sve krene naopako...cim bol prestane odmah je drugo dete.

juce je jeo u bolnici balans jogurt,vodicu od supe i flasiranu hidro active vodu.
jutros je bio klistiran,rendgen snimak normalan,niceg nema.
od danas je kuci,jeo je za ceo dan mozda tanjir vodice od supe,balans jogurt nekih pola litara,oko 10 grama,drobljene piletine (belo meso),jedan zalogaj krompira i sargarepe (sve to u toj vodici od supe bez testenina) i popio je oko pola litra vode.

malo pre sam mu objasnio da ukoliko kaki ne moramo vise u bolnicu,sto ga je jako obradovalo i trazio da odemo u wc da pokusa da kaki.
nazalost samo je prdnuo i nista vise,kaze da nemoze da kaki zaglavilo se,sto ne mora da znaci da se stvarno zaglavilo,mozda nezna dete da objasni ili mu se jednostavno ne kaki.

sumnjali smo ja i supruga da nisu mozda vezana creva ali nista nema na snimcima,a i neznam da li je moguce opste imati gasove ukoliko su creva vezana a on ih ima u toku dana.
Odgovori