Problem sa bolom u grudima

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mungosdz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 11, 2011 2:05 pm

Problem sa bolom u grudima

Post od mungosdz »

Postovani, vec godinu dana imam problema sa bolom u grudima. Irazito su rasporedjeni, i rasprostranjeni ispod levog rebra i iza grudne kosti.
Ultrazvuk je bio uredan, a na holteru 6 preskoka, ni jedan povezan. Puls mi je cesto oko 85-90, i imam tahikardije i osecaj lupanja srca. Anemican sam. I u poslednje vreme imam neko cudno krcanje u plucima koje osecam sa strane ledja kada kod duboko udahnem. Takodje imam i bolove u rukama, oko cele ruke u visini izmedju bicepsa i lakta. Znaci zaista se ne osecam lagodno, i izrazito mi je tesko kada legnem u krevem pa treba da zaspim, tada bolovi krecu da budu sve jaci i jaci. Takodje se osecam vrlo neprijatno i kada sam malo fizicki aktivan, bolovi se povecaju. Takodje cesto osetim i bol u predelu bubrega, toliko da je pre mesec dana bilo toliko izrazeno da sam se skoro valjao po krevetu.

E sada, pre 10-ak meseci, odradio sam neke testove, UZ uredan EF 65%. Ekg mi je bio uredan, dok je poslednji uradjen pre neki dan krajnje cudan, postavicu sliku kako bi mogli da vidite, doktorka mi je rekla da je ok.

E sada, zanima me da li je sa mojim pretragama u veci sa kardiologom gotovo, posto ja nikako ne mogu da ne mislim da je srce glavni uzrok ovoga. Cak se plasim da nije anemija dovela do nekog cudnog popustanja srca ili nesto slicno tome. Zaista nisam pametan. Uglavnom vec godinu dana, meni je zivot na nuli... Zaista se osecam radno i fizicki nesposoban, i zaista sam u depresiji zbog svega sto mi se desava.
Imam 23 godine, i pre toga svega sam bio fizicki aktivan.
Sada nisam i nabacio sam dosta kg, 183cm/103kg.
Hvala za misljenje.

EKG(ovaj poslednji cudni, prethodna 2 su bila ok) http://s1194.photobucket.com/albums/aa3 ... age000.jpg
maritom
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 01, 2011 7:34 pm

Re: Problem sa bolom u grudima

Post od maritom »

mungosdz napisao:Postovani, vec godinu dana imam problema sa bolom u grudima. Irazito su rasporedjeni, i rasprostranjeni ispod levog rebra i iza grudne kosti.
Ultrazvuk je bio uredan, a na holteru 6 preskoka, ni jedan povezan. Puls mi je cesto oko 85-90, i imam tahikardije i osecaj lupanja srca. Anemican sam. I u poslednje vreme imam neko cudno krcanje u plucima koje osecam sa strane ledja kada kod duboko udahnem. Takodje imam i bolove u rukama, oko cele ruke u visini izmedju bicepsa i lakta. Znaci zaista se ne osecam lagodno, i izrazito mi je tesko kada legnem u krevem pa treba da zaspim, tada bolovi krecu da budu sve jaci i jaci. Takodje se osecam vrlo neprijatno i kada sam malo fizicki aktivan, bolovi se povecaju. Takodje cesto osetim i bol u predelu bubrega, toliko da je pre mesec dana bilo toliko izrazeno da sam se skoro valjao po krevetu.

E sada, pre 10-ak meseci, odradio sam neke testove, UZ uredan EF 65%. Ekg mi je bio uredan, dok je poslednji uradjen pre neki dan krajnje cudan, postavicu sliku kako bi mogli da vidite, doktorka mi je rekla da je ok.

E sada, zanima me da li je sa mojim pretragama u veci sa kardiologom gotovo, posto ja nikako ne mogu da ne mislim da je srce glavni uzrok ovoga. Cak se plasim da nije anemija dovela do nekog cudnog popustanja srca ili nesto slicno tome. Zaista nisam pametan. Uglavnom vec godinu dana, meni je zivot na nuli... Zaista se osecam radno i fizicki nesposoban, i zaista sam u depresiji zbog svega sto mi se desava.
Imam 23 godine, i pre toga svega sam bio fizicki aktivan.
Sada nisam i nabacio sam dosta kg, 183cm/103kg.
Hvala za misljenje.

EKG(ovaj poslednji cudni, prethodna 2 su bila ok) http://s1194.photobucket.com/albums/aa3 ... age000.jpg
pozz
ekg nije tehnički ispravan u v1 odvodu,i ja bih ga proglasila urednim
bol iza grudne kosti ne mora uvek biti srčanog porekla,može biti koštano-mišićnog,vraćanje kiseline u jednjak itd
možda da uradite rtg snimak grudnog koša,da isključite promene na rebrima i grudnoj kosti,a krckanje i tegobe sa rukom mogu u kazivati na vratni sindrom
mladi ste,ne biste smeli biti malokrvni,pogotovo što se vidi iz priložene kilaže a dobro ručkate
morate tražitit razlog malokrvnosti,kod muškaraca se ona ne toleriše,a anemija ima za posledicu preskakanje srca,lupanje,zamor ,pad koncentracije,sklonost infekcijama
kakva vam je sedimentacija,varenje,da li ste snimali pluća
da li ste snimali UZ stomaka,tako biste otkrili eventualno uzrok bola u bubregu,npr kamen,pesak,upala,da li je mokraća uredu
da li ste bili kod fizijatra
da li ste imali povrede grudnog koša za vreme bavljenja sportom
e pa sad ,ovo je stvarno mnogo pitanja za vas,najbolje bi bilo da odete kod svog izabranog lekara,da vas detaljno sasluša,pregleda i da napravi plan ispitivanja vaših hroničnih tegoba
pokušajte da ne brinete,jedan po jedan korak i utvrdiće se razlog vaših tegoba i naći rešenje
pozz
mungosdz
Novi član
Novi član

Post od mungosdz »

Hvala na odgovoru, sada se malo lakse osecam.
Posto sam i ja bio malo zbunjen ovim cudim EKG nalazom.
UZ stomaka sam radio bas davno, pre mozda 15-ak meseci, i tada je bilo ok, medjutim tada nisam imao bolove u tom predelu.

Uzrok moje malokrvnosti je izrazito nisko gvozdje izazvano hemoroidima 4tog stepena, makar bi trebalo da je tako po nekom mom misljenju.
Doktor mi je preporucio operaciju, ali zbog ovih bolova i loseg stanja vec par meseci, ja nikako da se usudim da idem na tu operaciju.

I nisam dodao, da mi je rtg pluca uredan, a sedementacija je bila 2 puta normalna, ne mogu da nadjem rezultate da pogledam tacno, ali se secam da je bila ok. Mislim da je bila 3 i 7...
maritom
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 01, 2011 7:34 pm

Post od maritom »

mungosdz napisao:Hvala na odgovoru, sada se malo lakse osecam.
Posto sam i ja bio malo zbunjen ovim cudim EKG nalazom.
UZ stomaka sam radio bas davno, pre mozda 15-ak meseci, i tada je bilo ok, medjutim tada nisam imao bolove u tom predelu.

Uzrok moje malokrvnosti je izrazito nisko gvozdje izazvano hemoroidima 4tog stepena, makar bi trebalo da je tako po nekom mom misljenju.
Doktor mi je preporucio operaciju, ali zbog ovih bolova i loseg stanja vec par meseci, ja nikako da se usudim da idem na tu operaciju.

I nisam dodao, da mi je rtg pluca uredan, a sedementacija je bila 2 puta normalna, ne mogu da nadjem rezultate da pogledam tacno, ali se secam da je bila ok. Mislim da je bila 3 i 7...
pozz
UZ ću prihvatiti kao dobar,mlađima se po preporukama radi na 5 god,a iznad 35 na 2 godine u okviru sistematskih pregleda
RTG dobar,SE mirna,znači suzili smo problem,
ne znam koliko je nizak HGB,ali on tj.malokrvnost može davati tvoje nespecifične tegobe tipa zamora,ubrzanog rada srca itd,krv tj.eritrociti nose kiseonik vezan za hemoglobin,srce tera krv tj. eritrocite kroz sistem krvnih sudova,pa je srce kao pumpa,manje hemoglobina,manje kiseonika ,više puta u danu moraju da tvoji eritrociti kruže,onda srce mora raditit brže,naročito je to ispoljeno pri fizičkim naporima,a srce npr. može da ubaci u 3 ili 4 brzinu ali ne može tako unedogled,pa se javi signal u grudima :čekaj ,stani ,odmori
mada i dalje mislim da trebaš i kod fizijatra na pregled

znam da to zvuči kao da niko ne zna mnogo,da te šetaju i šalju kod raznih specijalnosti,ali izdrži,
dok nas ne nauče i ne postanemo bolji i kompletniji lekari

dok ne rešiš hemoroide,ne zaboravi da nadoknajuješ gvožđe
drago mi je ako sam pomogla,bilo kako
pozz,m
mungosdz
Novi član
Novi član

Post od mungosdz »

Pozdrav, evo recimo vec par dana me dosta bole grudi, dok imam kratak dah, ubrzan srcani rad, itd itd... Naravno uz sve ovo sam onesposobljen da normalno zivim, jer kako se pokrenem tako imam bol i sl...

Nego evo recimo sta mi se desilo pre sat vremena, sedeo sam i osecao sam se manje-vise ok, pozurio sam niz stepenice da pokupim disk drugaru i poceo da se osecam krajnje cudno, seo sam i stavio aparat za merenje pritiska. A on je pokazao sledece, pritisak je bio 170/100, dok je puls bio oko 90, medjutim bilo je nekoliko preskoka srca, e sada ako mi neko moze reci koliko su ovakvi preskoci opasni, u tom merenju jedno 2 puta mi je srce kucnulo kada ispustim dah sa zakasnjenjem od mozda sekundu u odnosu na ostale, znaci 1-2-3 brzo pa pauza sekund dva pa 4-5-6-7 pa pauza sekund dva, i uz to sam osetio blagu nelagodu u grudima. Medjutim bolove ne... Samo me je malo bolelo ispod rebra, sa leve strane, u visini dijafragme. Brzo sam se zaustavio, popio 20mg propranolola i zaseo da se smirim... Pritisak je nastavio da bude 150-160/90-100 a puls je varirao od 110-115 dok aritmija nije bio, samo je lupao bezo... Opet ponavljam da neke vece bolove nisam imao tog trenutka, iako me grudi bole jako cesto, skoro pa svakog dana.
Moze li mi neko opisati ovo stanje, stvano sam ocajan...

Evo sada, posle 20mg propranolola, i sat vremena od toga, imam nelagodnosti u grudima, ali na apratu za pritisak ne "lovim" aritmije, dok mi je puls oko 80 a pritisak 135/90...
novisad91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 28, 2013 1:36 pm

Post od novisad91 »

E ovako imam par pitanja. Vec duze vreme osecam bol u grudima, ili plucima ne znam.tacno. Snimao sam pluca u julu u Kamenici, imao sam bronhitis i upalu dusnika, doktor je rekao da nije nista strasno, da mi se to spustilo jer sam imao.gnojnu anginu krajnika. Pre nekih mesec dana sam primetio da krcim kad dublje udahnem, i dalje cujem s vremena na vreme. I na promenu vremena npr kad je magla mene pocne boleti u grudima, sad ne znam tacno sta, dal su pluca ili je nesto drugo u pitanju. Vadio sam krv sve je ok, u urinu imam malo peska, takodje imam pesak u zucnoj kesi, i malo kamena u bubregu. Mene najvise brine da nije nesto u vezi pluca, posto mislim da me bole, ili se varam, kao stobrekoh snimao sam ih u julu. Hvala na odgovoru unapred.
Odgovori