Lecenje "Myeloma multiplex C90"

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
snaga volje
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 27, 2013 10:48 pm

Lecenje "Myeloma multiplex C90"

Post od snaga volje »

Ovo je moj prvi post i moja velika molba svima koji imaju iskustva u lecenju "Myeloma multiplex C90". Moj brat je oboleo od ove teske bolesti pa ako neko ima saznanja kako se boriti i na koji nacin, da li postoje alternativne metode lecenja ili samo zvanicna medicina. Da li se mora promeniti nacin ishrane i ako neko zna da li bi to podelio sa nama koji nemamo nikakvih saznanja u tom pravcu. Pozdrav svim forumasima u nadi da mogu bar nesto da uradim i pomognem bratu koji je tek u petoj deceniji zivota.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Lecenje "Myeloma multiplex C90"

Post od drbgd »

@snaga volje,
multipli mijelom (plazmocitom) je bolest nepoznatog uzroka, kod koje se jedna od loza celija koja ucestvuje u imunitetu coveka, a to su plazmociti maligno preobrazi.
kod ove bolesti su problem i lezija u kostima (na tom mestu se stvaraju preobrazeni, bolesni, plazmociti), ali ova bolest nije tumor u klasicnom smislu, jer u sklopu bolesti su i patoloske celije koje cirkulisu organizmom, a i patoloska antitela ili njihovi delovi.

danasnja moderna terapija najvecem broju pacijenata omogucava da se nosi sa bolescu, kao hronicnim zdravstvenim problemom.
za samo lecenje mijeloma ima nekoliko terapijskih opcija (bioloski lek, interferon, dvostruka autotransplantacija...) a koja ce biti predlozena vasem bratu zavisi od detaljnih pregleda koji ce biti obavljeni.
pored ovoga, vazna je simptomatska terapija.

moje je da vam predocim, da je medicina, zvanicna, apsolutno bez dileme da ishrana nema nikakvog udela u nastanku multiplog mijeloma! sustina nastanka bolesti je geneticka mutacija na nivou maticne celije.
posto su plazmociti nosioci imuniteta - preporucujem vam da se, osim normalnih principa zdrave ishrane, ne "igrate" sa preparatima koji imaju imunomodulatorno dejstvo!!!
posto od multiplog mijeloma cesto stradaju bubrezi, potrebno je da brat unosi dovoljno tecnosti!
snaga volje
Novi član
Novi član

Post od snaga volje »

Sta su to preparati koji imaju imunomodulatorno dejstvo!!!. ako moze neko pojasnjenje jer za mene je to velika ne poznanica. Hvala.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

to su razna ulja i hrskavice od ajkule ("ekomer" je najpoznatiji) itd, i tome slicno
drzite se terapije.
sto se ishrane tice, da jede hranu koja ne opterecuje bubrege (preslano, previse proteina), da pije dosta tecnosti.
u kojoj ustanovi se leci?
snaga volje
Novi član
Novi član

Post od snaga volje »

za sada je na vma tamo mu je i uradjena kompletna dijagnostika.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

neka tamo i ostane - oni su (uz klinicki centar srbije) najbolji za hematologiju
SamoPozitivno
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 11, 2013 1:30 pm

Post od SamoPozitivno »

Moj tata sutra ide na Hematologiju. Zakazana mu je transplantacija maticnih celija. DrBGd, da li mi mozete reci nesto vise od tome?
Pisala sam ranije, ali da napomenem, imao je operaciju 8. februara ove godine, od aprila do 29. oktobra je bio na hemioterapiji na Institutu za Onkologiju. I dalje otezano hoda, sem toga nema bolove, nista. Doktor Tomasevic daje dobru prognozu. Trenutno je u remisiji, pa je poslat na Hematologiju.
Snaga volje, kako je Vas brat?
snaga volje
Novi član
Novi član

Post od snaga volje »

SamoPozitivno napisao:Moj tata sutra ide na Hematologiju. Zakazana mu je transplantacija maticnih celija. DrBGd, da li mi mozete reci nesto vise od tome?
Pisala sam ranije, ali da napomenem, imao je operaciju 8. februara ove godine, od aprila do 29. oktobra je bio na hemioterapiji na Institutu za Onkologiju. I dalje otezano hoda, sem toga nema bolove, nista. Doktor Tomasevic daje dobru prognozu. Trenutno je u remisiji, pa je poslat na Hematologiju.
Snaga volje, kako je Vas brat?
moj brat je bio na presadjivanju maticnih celija, sada je kuci na oporavku i redovnim kontrolama, nadamo se dobrom uspehu. doktori su mu rekli da moze svu hranu normalno da koristi bez ikakvih ogranicenja. nadamo se dobrom ishodu.
Odgovori