Cao svima, ja imam jedno pitanje, pa molim za odgovor i savet. Naime, mojoj baki (73 godine) je na ultrazvucnom pregledu pronadjena cista u predelu levog jajnika velicine 60x60 mm, ona pre toga nije imala neke tegobe u tom predelu (ultrazvuk je radila jer joj je lekar preporucio da bi bilo dobro uraditi UZ abdomena zbog pregleda bubrega i besike, kako ima ceste upale mokracnih kanala). Posle je uradila tumor markere (CA 125) i nalaz je u redu. Doktorka joj je kratko rekla da treba na kontrolu za tri meseca (ultrazvuk ponovo), a mene interesuje da li je to dobra terapija - cekati samo, da li tolika cista moze da nestane sama od sebe, pukne npr, po netu sam nasla da se vece ciste operisu, pa mi nista nije jasno... Osim toga, baka ima neke slabije bolove u donjem delu desne strane stomaka (a cista je sa leve), ima problema sa kicmom i osteoporozu, pa ne znam da li ti bolovi mogu tu da se reflektuju, i sta bi to moglo da bude. Inace, krvna slika je u redu, imala je upalu mokracnih kanala nedavno, ali sada je to sanirano.
To je bilo malo vise od jednog pitanja

.
Hvala puno unapred svima za bilo kakav savet u vezi ovoga.