infarkt

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
stojanovicbgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 14, 2013 10:45 pm

infarkt

Post od stojanovicbgd »

pre par dana sam imao stresnu situaciju.3 dana od toga osecao sam mucninu vrtoglavic lupanje srca malaksalost.da bi se danas javilo preskakanje srca bol u grudima i trnjenje leve ruke.u hitnoj sam dobio lekove bensedin i jos nesto.par injekcija.i poslali me kuci i da ako tegobe ne prodju da se javim.da li ovo ukazuje na infarkt?
erzika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 26, 2013 12:25 pm

Re: infarkt

Post od erzika »

dobar dan,
imala sam infarkt 09.05.2013 godine,ugradjena su mi 2 stenta...danas sam radila redovne nalaze za kontrolu kod doktora i uvecane su mi sledece stvari...
CK-NAC mi je 272 a dozvoljeno je do 145,faktor rizika mi je 4.2 a dozvoljeno je manje od 4,MCH 36.8 a dozvoljeno je do 33,MCHCH 427 a dozvoljeno je do 400...pre 3 nedelje sam dosla iz banje i dok sam vozila biciklo i radila testove oterecenja stalno su mi govorili da sam u nekakvom bloku...imam 47 godina
sada cesto imam blagi bol u grudima i osecam malaksalost,ubrzan rad srca...samo bi lezala...jako malo setam i pusac sam?
Jako sam se uplasila kada sam videla da su mi nalazi uvecani?
Recite mi usled cega dolazi do povecanja CK-NAC?
erzika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 26, 2013 12:25 pm

Re: infarkt

Post od erzika »

erzika napisao:dobar dan,
imala sam infarkt 09.05.2013 godine,ugradjena su mi 2 stenta...danas sam radila redovne nalaze za kontrolu kod doktora i uvecane su mi sledece stvari...
CK-NAC mi je 272 a dozvoljeno je do 145,faktor rizika mi je 4.2 a dozvoljeno je manje od 4,MCH 36.8 a dozvoljeno je do 33,MCHCH 427 a dozvoljeno je do 400...pre 3 nedelje sam dosla iz banje i dok sam vozila biciklo i radila testove oterecenja stalno su mi govorili da sam u nekakvom bloku...imam 47 godina
sada cesto imam blagi bol u grudima i osecam malaksalost,ubrzan rad srca...samo bi lezala...jako malo setam i pusac sam?
Jako sam se uplasila kada sam videla da su mi nalazi uvecani?
Recite mi usled cega dolazi do povecanja CK-NAC?
Odgovori