Molila bih nekoga da mi objasni šta znači sledeci nalaz lakara specijaliste nakon CT pregleda
"Slezina uvecana, dijametralno 16x9cm.
Uz gornji pol slezine, vidljive su dve LGL velicine po 8cm.
nalazom u abdomenu, dominira postojanje velikog broja, delom pojedinacnih, delom u paketima limfnih zlezda retroperitonealno, paraortalno, interaortikokavalno i prekavalno, pojdedinacne dimenzije do 2cm.
Vidljive su uvecane limfne zlezde i u maloj karlici parailijacno obostrano.
Levo LGL i do 2,5cm.
paraaortalno najveci LGL 32mm a prekavalno 31mm.
Pojedinacne sitnije limfne zlazde vretenastog izgleda, najverovatnije reaktivne uz radiks mezenterijuma velicine do 12mm.
Zid zeluca imponuje zadebljalom, pregled nije radjen u hipotoniji, po protokolu za pregled zeluca, te je neophodno uciniti gastroskopiju.
Retrogastricno, uz zadnji zid zelucavidljive su pojedinacne LGL dijametra do 16mm.
U hilusu jetre LGL 12mm.
Nema ascita.
Nalaz po svom morfoloskom izgledu najverovatnije odgovara limfoproliferativnom oboljenju."
Ako vam bilo kakve informacije trebaju koje sam ispustila molim vas tražite, unapjed hvala na odgovoru. Pozdrav
Limfoproliferativno oboljenje
Re: Limfoproliferativno oboljenje
http://en.wikipedia.org/wiki/Lymphoprol ... es_of_LPDs
LGL je skraćenica za limfni čvor, a ovde je pobrojano gde se sve nalaze na neki način izmenjemni limfni čvorovi. Nema ascita- znači da se ne nakuplja voda u stomaku, što je dobar znak Koji je broj leukocita? Trebala bi (ili se već radila) biopsija nekog limfnog čvora da bi pokazalo o čemu se radi jer limfoproliferativno oboljenje može biti više stvari (nažalost, najverovatnije ništa benigno) ali to treba biopsija da pokaže.
Pozdravljam vas...
LGL je skraćenica za limfni čvor, a ovde je pobrojano gde se sve nalaze na neki način izmenjemni limfni čvorovi. Nema ascita- znači da se ne nakuplja voda u stomaku, što je dobar znak Koji je broj leukocita? Trebala bi (ili se već radila) biopsija nekog limfnog čvora da bi pokazalo o čemu se radi jer limfoproliferativno oboljenje može biti više stvari (nažalost, najverovatnije ništa benigno) ali to treba biopsija da pokaže.
Pozdravljam vas...
Leukociti radjeni 15.04. su 3,95; % Luc 5,5 ; Urea 7,6; Ova tri parametra su oznacena da nisu u granicama normale.
Se 6.
Unapred hvala,
Se 6.
Unapred hvala,
Leukociti su na donjoj granici, njihova donja granična vrednosti je 4. A povišena urea znači da iz nekog razloga (bubrežnog/vanbubrežnog) postoji povišena razgradnja proteina (što može biti kod limfoproliferativnih oboljenja). Međutim, kažem vam, bez biopsije limfnog čvora se ne može reći nešto previše...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 22, 2013 1:47 am
Imam jedno pitanje. Imam tumor na levoj dojci 16x8mm,navodno je benigni,ali mi niko do sada na onkologiji nije radio dublje nalaze poput mamografije ili biopsije.... Ali ono sto me jos vise brine je da mi se sada na vratu sa obe strane pojavili neki cvorovi koji lice na tumore. Desna strana lgl dijametra 8mm,a leva lgl 5mm. Sta je to sto se pojavilo i zasto? Specijalista koji mi je radio ultrazvuk je delovao jako zabrinuto,ali mi je izneo samo strucno objasnjenje i ostavio me da mozgam..