ALT, fizicka aktivnost, pice

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
krivakapa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 17, 2012 9:50 pm

ALT, fizicka aktivnost, pice

Post od krivakapa »

Radio sam krvnu sliku jer sam ranije imao blago povisen ALT (pio sam zbog kandide antifugnicide a oni nisu dobri za jetru) ali pre svega nizak holesterol (sto opet moze biti komplikacija sa jetrom) pa mi je doktorka dala uput da radim analizu posle mesec dana. Naravno bez pijenja lekova.

Sad je holesterol okej, ali mi je ALT jos veci 109 i AST je visi 62, i imam povisene trigliceride 2.3 (jeo sam inace masnije pa moze biti da je to).

Prilicno sam se zabrinuo pogotovo zbog ALT jer ipak to je skoro 2.7vise od granice.

Pri tome ne pijem nikakve lekove niti sam alkos a gazirano sam prilicno izbegavao zbog problema sa kandidom ne pijem koka kolu od kraja jula, pre sam umeo svaki dan da je pijem.

Posto sam zabrinut seo sam za komp i krenuo da preturam po netu, i naisao da su povisene vrednosti ALT i AST ceste kod tezih fizickih aktivnosti.

A ja bas sam poceo da vezbam pa ima skoro mesec dana i zadnju nedelju pred vadjenje krvi sam pojacao temp i imao blazu upalu misica.

Bitno je naglasati da sam tu nedelju i pio (nisam se opijao) vec po par casica gorkog likera dnevno. Pre toga nikakav alkohol mozda ponekad sa matorim podelim limenku piva ali to jednom u nedelju dana.

Da li alkohol moze uticati na skok ALT? Za fizicku aktivnost sam nasao da moze, za alkohol nisam nasao nista konkretno.

Inace idem kod doktorke, i videcu da me posalje na ultrazvuk.
Odgovori