Bolna stopala i listovi

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
takojeto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 10:43 am

Bolna stopala i listovi

Post od takojeto »

Da li imate savet i da li postoji lek za bolna stopala i listove?
Verovatno su losa cirkulacija i dijabetes prouzrokovali ovaj problem.
Listovi su jako bolni, stopala i prsti bole, hladni su i peku. Skuplja se i voda u tim delovima.
Takodje je zastupljen osecaj peckanja, bockanja, kao da su staklici.
U pitanju su i periferni nervi.
Zanimaju me iskustva ljudi koji imaju ovaj problem, da li su i kako izlecili ili poboljsali stanje?

Nasla sam ovaj tekst, cini mi se kao odlicno resenje, ali je klinika u Hrvatskoj.
Da li kod nas postoje ovakve klinike, koje rade ove intervencije, koje su cene...? Mozete mi to i na pp slati ako neke info. ne smeju da se pisu na forumu.
Zanima me i Helaciona terapija ciscenja krvnih sudova etedicnom kiselinom (EDTA)

Hvala unapred!

"Vracanje protoka
Nakon dijagnoze PAD-a, razne procedure mogu ukloniti zacepljenje i povratiti normalan protok krvi u zahvaceni ud i okolno tkivo. Zapravo, u zadnjih nekoliko godina su se dramaticno razvile minimalno invazivne tehnologije tretiranja PAD-a. Ovi aterektomicni uredjaji se vise fokusiraju na uklanjanje plaka i troma, nego na guranje plaka iz zacepljenja pomocu balona ili proteze. Iako su komliciraniji za upotrebu nego angioplasticni kateteri ili proteze, ovi uredjaji nam dozvoljavaju da progresivnije tretiramo kompleksnije i tehnicki kompliciranije lezije.
Iskusni intervencionist moze procijeniti vrstu zacepljenja, te zatim odabrati idealan uredjaj za uklanjanje tog zacepljenja. Takvi postupci obicno traju sat ili dva vremena tijekom kojih je pacijent pod blagim sedativima, ali budan. Opcenito, pacijenti mogu biti otpusteni par sati nakon postupka, ili u nekim slucajevima slijedeci dan. Unatoc slozenosti ovih postupaka, njihov uspjeh je iznad 90%. Znacajne komplikacije su rijetke i manje od 1 do 2%.
S novim napretkom imamo mogucnost otvoriti potpuno okludirane arterije, ukljucujuci i manje krvne zile ispod koljena. Ovi uredjaji mogu tretirati blokadu u noznim zilama svih velicina stvaranjem ucinkovite metode za lijecenje PAD-a.
Od brojnih vrsta tehnika, ekscimerna laserska ablacija je posebno zanimljiv alat jer je to jedini laserski postupak na trzistu koji tretira pacijente oboljele od PAD-a. Pomocu ove tehnologije se laserska energija moze isporuciti kroz katetere razlicitih velicina. Najmanji promjer laserskog katetera je manji od 1 milimetra, te mu to daje prednost i omogucuje pristup malim krvnim zilama ispod koljena. Ovaj laserski kateter se umece u arteriju kroz podrucje prepona i emitira "hladno" svjetlo koje otvara zacepljenje dok kateter polako napreduje kroz oboljelo podrucje arterije.
Lijecnici vrse angiogram ubrizgavanjem kontrasta u noznu arteriju prije umetanja laserskog katetera kako bi mogli vizualizirati mjeru zacepljenja koja sprjecava protok krvi. Rentgenska slika vodi lijecnika do plaka i pomaze u usmjeravanju ekscimernog lasera kroz zacepljene arterije. Ultraljubicasto lasersko svjetlo rastalozi arterijski plak bez ostecenja zdravog tkiva zilnih stjenki. Plak se unistava pomocu hladnog, plavog ksenonskog laserskog svjetla dok se kateter polako pomice kroz zacepljenje, razbijajuci ga na sitne cestice koje se upiju u krvotok. Ovaj proces se zove fotoablacija. Lijecnici vrse dodatne angiograme kako bi mogli nadgledati rezultate intervencije dok se ne povrati normalni krvotok." . . .
lutiena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 21, 2013 11:03 am

Re: Bolna stopala i listovi

Post od lutiena »

Moj otac boluje od zacepljenja krvnih sudova. Vec je imao operaciju pre par godina, gde su mu uradili bajpas vena na nogama sa njegovim drugim venama, ali izgeda da ce morati ponovo, s tim sto ce ova operacija biti ozbiljnija, otvarace mu stomak.

Cuo je za ovu Helacionu terapiju ciscena krvnih sudova, pa me zanima da li je neko imao iskustva sa tim??? Inace pusac je ceo zivot i ima visok pritisak.

Za helacionu terapiju smo saznali preko ovog sajta http://www.cardiorenew-bg.com/sr/
Poslali smo i mejl ali niko nam ne odgovara vec par dana.

Molim za hitan odgovor posto je zaista hitno!!!
ivanica81ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 24, 2013 1:56 pm

Re: Bolna stopala i listovi

Post od ivanica81ns »

Bio konopljino ulje odnodno esencijalne masne kiseline GLA u kombinaciji sa Omega 3 dokazano snižava krvni pritisak i sprečava bolesti srca. Kod ljudi sa perifernim arterijskim bolestima i začepljenjem krvnih sudova dovodi do poboljšanja i normalizacije krvnog pritiska.
Mnogo opširnije o ovome sam čitala na netu.
Ja sam ovo ulje pila zbog problema sa kožom i rešila sam ih, a ulje i dalje pijem preventivno, kao i članovi porodice.
pozzz
Odgovori