Poštovanje,
Postavljam pitanje iz razloga što ne bih da bacam pare na razne lekare, jer ne znam kod koga da odem (a knjižica mi nije overena pa svakako moram kod privatnika). Bol mi se javlja u leđima negde ispod leve plećke, a onda se raširi na ceo taj leđni deo, grudi (najviše sredina grudi) i bol najviše liči na onaj kao kad progutate vazduh dok pijete vodu (ne umem bolje da objasnim), s tim što nije u ždrelu, već u tom delu koji sam opisala. Pokušala sam da promenim položaj dok me boli, da masiram taj deo leđa, ali ono jednostavno prestane kad hoće. Traje najviše 15 minuta. Imam taj neki živac baš ispod leve plećke, hronično upaljen već godinama i ponekad se aktivira bol, ali nikad ovako. Sad ne znam da li je došlo do uklještenja tog živca, do okoštavanja (pojma nemam kako boli okoštavanje, ili je problem sa srcem. Svi me uveravaju da nije problem srce jer sam pre manje od godinu dana išla na ekg, sve je bilo u savršenom stanju sem tahikardija koje su se manje više sredile. Znam da se na ekg-u vidi i najmanja nepravilnost u radu srca, ali opet.. :/ Sve u svemu, ne znam da li da idem kod fizioterapeuta, kod kardiologa, kod plućnog... I javi se samo tako iznenada, nema uopšte pravila.
Inače me ne boli pri dubokom udahu, štaviše prija mi kad udahnem duboko. Javi se preznojavanje od bola i straha.
Počelo je od maja, i od tad se dešavalo jednom mesečno, a u poslednje vreme sve češće. Kod kog lekara ići?
Hvala unapred,
Jasmina