Sociva - problem

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
stefans86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 13, 2011 9:52 pm

Sociva - problem

Post od stefans86 »

Ovako imam problem zadnjih nedelju dana , problem je taj sto vidim mutno kad nosim sociva pogotovo stvari koje su udaljene ne puno 1-2 metra . Inace nosim sociva -3 dioptrija . Bio sam na pregled i receno mi je da mi je i dalje ista dioptrija tako da nije problem u tome. Da li neko zna mozda u cemu moze biti problem ? Unaprad hvala na odgovoru. I da ne zaboravim receno mi je u isto vreme da i sociva su ok ... (nosim mesecna meka)
Ana27
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 13, 2007 2:55 pm

Re: Sociva - problem

Post od Ana27 »

A da li ti se to desava i sa naocarima i onda kada ne nosis nista na ocima?
Jedino sto mi pada na pamet je da si dobio "cilindar" na svoju osnovnu dioptriju.
To se meni desilo. Kada sam dobila dioptriju prvo sam imala samo normalnu dioptriju a tek posle par godina sam "dobila" i cilindar.
I jos jedna stvar. OBAVEZNO idi kod jos jednog lekara da potvrdi dioptriju. Jer to sto jedan lekar misli da zna da odredi dioptriju ne mora da znaci da stvarno zna da to i uradi. Ovo govorim iz iskustva (22 godine nosenja cvikera i 15 sociva).
Da mi se nije to desilo stvarno ne bih verovala, ali neki oftalmolozi ne znaju da dobro izmere dioptriju. :evil: Neverovatno ali nazalost i istinito!!!!!!! :o
Odgovori