INS. REZISTENCIJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
markoBGG
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jul 01, 2013 3:32 pm

INS. REZISTENCIJA

Post od markoBGG »

Postovani,

imam 16 godina, imam insulinsku rezistenciju, pa zbog toga povecan i secer... Pod terapijom sam vec godinu dana, ali kao i svako ko je mlad, i ja imam ponekad neizdrzivu zelju i nagon za slatkisima, pa ponekad, ne toliko retko, jedem slatkise... E sada, meni je secer konstantno oko 7, ali kada pojedem nesto slatko, posle nekog vremena bude mnogo, mnogo veliki... samo sam jednom izmerio tako posle neceg slatkog, ne secam se tacno koliko je bilo, ali znam da je to bila neka gastronomska velika cifra... negde oko 20ak... pa sada vas pitam da li je to opasno sto mi toliko skoci secer posle slatkog i sta da radimm??
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Re: INS. REZISTENCIJA

Post od Jelisej »

Da, opasno je, moras odustati od slatkisa i drzati se hrane s niskim glikemijskim indeksom, takodje poceti se baviti fizickim aktivnostima.
Odgovori