Pozdrav svima...
19.10. (pre 9 dana) sam uradila kiretazu u GAK Narodni Front u 8. nedelji trudnoce. Dobila sam otpusnu listu na kojoj je pisalo da je sve proslo "uredno" i pila sam lek Forteca 5 dana (2x1). Krvarila sam malo prvog dana i posle toga nisam uopste. Petog dana sam otisla na kontrolu, iako na otpusnoj listi pise da bi trebalo doci posle 7. dana, uradjen mi je vaginalni ultrazvuk i receno - abortus nije do kraja uradjen i ostalo je 9mm tkiva u meni. Bili su neljubazni i rekli mi da odmah moram da zakazem novu kiretazu, ponasali su se kao da je problem u meni, a ne u doktoru koji nije to uradio kako treba. Bila sam u soku i preplasena jer sam morala da otputujem hitno tog dana i bilo je neodlozivo. Doktorka je posle 15ak minuta pomenula da postoji i druga metoda i prepisala mi DOKSICIKLIN (2x1, 10 dana) i METHYLERGOMETRIN kapi (3x15 kapi), nakon kojih bi navodno trebalo da imam jake bolove i da na wc solji izbacim ostatke krvi i komadice tkiva iz sebe.
U panici sam odmah otisla do privatnog ginekologa (jer sam imala jos 3 sata do puta) kod kog sam ranije isla i rekao mi je da se to desava mnogo cesce nego sto mislim, iako sam pretrazivala brojne forume i nisam nailazila na devojke/zene sa slicnim iskustvom. Poprilicno me je smirio rekavsi mi da tkivo prosto ne moze da ostane u materici zauvek i da ce ga moj organizam kad tad izbaciti, iako postoji opasnost od infekcije od koje moram da se cuvam (da ne nosim tesko, da mirujem, nosim toplo, itd). Proslo je vec 9 dana od abortusa i 4 dana od nove ture antibiotika + kapi i i dalje se nista ne desava - ne krvarim i imam blage bolove u donjem delu stomaka.
Zanima me da li je iko imao slicno iskustvo i sta je radio? Takodje, ako se ovde nalazi neki ginekolog, bilo mi divno ako bi mogao da me posavetuje. I dalje sam u inostranstvu i bicu naredna 2 meseca, s toga je nemoguce da mi privatni ginekolog prati tok desavanja.
Hvala unapred!
NEDOVRSEN ABORTUS - Ostalo mi je 9mm tkiva u materici
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Okt 26, 2013 1:21 pm