Dijagnoza: TU lobii gl. thyred. lymphadenopat. colli sin. Status post biopsiam. Status post thyred. tot. Diss. gl. pretrachealis et paratrachealis sin.
SINB jugularis MRND sin. Status poost. irrad.
Pre 10ak dana sam radila MIBG scintigrafiju i molim za pojašnjenje:
Uradjeni sekvencijalni snimci iz anteriorne i posteriorne projekcije na kojima se uočava fiziološka distribucija radiofarmaka bez jasnih zona patološkog vezivanja uz NEHOMOGENIJU DISTRIBUCIJU RADIOFARMAKA U JETRI? Samo me znaima ovo poslednje - šta znaci to što je jetra nehomogenija?
pozz
molim dr za odgovor
Ne znam sta reci.Nehomogena distribucija znaci nejednaka distribucija,sto bi ukazivalo na patoloski proces,a nehomogenija distribucija radiofarmaka zvuci nekako polovicno.Mogla bi ta nehomogenija distribucija biti od nekog ranije prebolelog procesa na jetri i mislim da ne treba paniciti.Ja bi licno nasla dobrog radiologa da mi uradi UZ abdomena i malo to razjasni,krajnja je opcija CT.
Hvala puno,
nikako ne paničim, naprotiv, ali sam htela ipak bar nečije mišljnje s obzirom da mi 3 doktora bukvalno nista nisu rekla na to. Imam zakazan magnet jetre naredne nedelje, a u ulz ću svakako uraditi, samo sam htela malo da se uputim u značenje te dijagnoze u medjuvremenu.
Još jednom, hvala.
pozz
nikako ne paničim, naprotiv, ali sam htela ipak bar nečije mišljnje s obzirom da mi 3 doktora bukvalno nista nisu rekla na to. Imam zakazan magnet jetre naredne nedelje, a u ulz ću svakako uraditi, samo sam htela malo da se uputim u značenje te dijagnoze u medjuvremenu.
Još jednom, hvala.
pozz
A da još nešto, koliko ja znam nikakve nikada probleme sa jetrom nisam imala. Medjutim, pre par meseci sam u Budimpešti radila PET-CT i tu su napisali ovako:
The left lobe of the liver is slightly enlarged, the size of the spleen is within the normal range, their structures are homogenous, and their activity distribution is uniform.
Mada, složićete se, to ne zabrinjava....
The left lobe of the liver is slightly enlarged, the size of the spleen is within the normal range, their structures are homogenous, and their activity distribution is uniform.
Mada, složićete se, to ne zabrinjava....
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm
Re: molim dr za odgovor
Pozdrav.Zamolila bi Sofiju 84 da mi se javi.Vidim da je odavno nema da posecuje forum.Ako je neko licno stupio u kontakt s njom neka mi se javi.Veliko hvala