Poštovani,
Molim doktore ili nekog ko je imao sličan problem za pomoć.
Imam dete od 3 godine, posle 2 meseca sam ostala trudna, trudnoća je (sem malo krvarenja u 10-oj nedelji zbog hematoma) proteka normalno, porođaj na vakuum, pukao mi je grlić.
Januara 2012. godine ostajem opet trudna posle 2 meseca pokušavanja i dva dana nakon vađenja Beta HCG ostajem u bolnici – spontani pobačaj. Beta je bila jako niska, svega 54. Posle skoro 15 dana u bolnici i većanja da li je vanmaterična ili nije, puštena sam kući sa dijagnozom spontani pobačaj. Narednu menstruaciju sam dobila normalno nakon 28 dana.
Već sledeća je došla na 26, pa na 23 i tako je i danas. Menstruacije koje su do spontanog bile uredne na tačno 28 dana, sada postaju haotične. Pre spontanog su trajale 5 dana i krvarila sam svežu krv, sada dan pre nego što dobijem menstruaciju imam braon sekret i traju dva dana. Nekad nakon menstruacije imam još par dana braon sekret.
Tokom prve menstruacije nakon spontanog, primetila sam da imam rektalno krvarenje kada idem u toalet na veliku nuždu. Tome nisam pridavala veliki značaj, mislila sam da su hemoroidi.
Prošle godine, 6 meseci nakon spontanog, odlazim kod ginekologa. Bilo mi je čudno što ne mogu da ostanem u drugom stanju. Po otpuštanju iz bolnice, dobila sam savet da pauziram da bebom 6 nedelja. Doktor je rekao da misli da nema razloga za brigu, ja sam zdrava žena sa dve trudnoće iza sebe. Tokom pregleda me je pitao da li imam tokom ciklusa rektalno krvarenje. Posumnjao je na endometriozu. Rekao mi je da je najbolji lek za endometriozu trudnoća i da je njegov savet beba.
Tri meseca nakon odlaska kod ginekologa, ja i dalje nisam u drugom stanju, odlazim na kolonoskopiju. Dijagnoza – hemoroidi.
I dalje nisam trudna. Opet odlazim kod ginekologa i dobijam isti odgovor – zdrava žena….
U julu ove godine, doktora ipak shvata da možda nešto nije u redu i šalje me na HSG. Oba jajovoda neprohodna. Levi smo produvali, desni ne može. Ne savetuje operaciju ili šta god. Jedan je dovoljan, po njegovom mišljenju, desni nikad nije ni bio aktivan. Nakon HSG-a, dobila sam ciklus, prvi koji je bio normalan po boji i količini krvi.
Imala sam odnose sa suprugom, nadala se trudnoći i ponovo sam dobila.
Moje pitanje je sledeće:
Da li je moguće da je doktorka koja je radila kolonoskopiju pogrešila? Da li je moguće da ipak imam endometriozu? Šta dalje da radim? Da li nekom drugom metodom može da se ustanovi endometrioza sem kolonoskopijom?
Doktor je rekao da bi u naredna tri meseca trebalo da ostanem u drugom stanju, a ako ne ostanem da mu se javim. Jako verujem doktoru kod kog odlazim, ali ne bih da gubim vreme, želim još dece, a imam utisak da samo lutam.
Hvala!
Rektalna endometrioza
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Rektalna endometrioza
Želim da poželim...