Spontani, spontani i opet spontani. Šta dalje?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Genetika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 27, 2012 12:29 pm

Spontani, spontani i opet spontani. Šta dalje?

Post od Genetika »

Spontani, spontani i opet spontani. Lekari kažu sve u redu. Međutim, opet spontani. Već se uvukao strah i postaje nepodnošljivo. Šta dalje, ima li rešenja?
Odgovor je potvrdan: Da. U takvim slučajevima neophodno je uraditi personalnu i familijarnu istoriju o eventualnom postojanju genetske osnove spontanih abortusa. Ne radite nikakve testove i analize pre nego da se uradi ovo napred. Tek ako analiza personalne i familijarne istorije ukazuje na određene genetske probleme možete raditi potrebne DNK testove i ostale analize za dati problem i razrađivati strategiju za izlazak iz takve situacije. Ovo je jedino ispravan put sve ostalo je prevara ili neznanje.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Spontani, spontani i opet spontani. Šta dalje?

Post od Zli doktor »

Genetika napisao:Spontani, spontani i opet spontani. Lekari kažu sve u redu. Međutim, opet spontani. Već se uvukao strah i postaje nepodnošljivo. Šta dalje, ima li rešenja?
Odgovor je potvrdan: Da. U takvim slučajevima neophodno je uraditi personalnu i familijarnu istoriju o eventualnom postojanju genetske osnove spontanih abortusa. Ne radite nikakve testove i analize pre nego da se uradi ovo napred. Tek ako analiza personalne i familijarne istorije ukazuje na određene genetske probleme možete raditi potrebne DNK testove i ostale analize za dati problem i razrađivati strategiju za izlazak iz takve situacije. Ovo je jedino ispravan put sve ostalo je prevara ili neznanje.
Ja sam možda neznalica, ali ja bih prvo isključio trombofiliju i antifosfolipidni sindrom, pa se tek onda odlučio za kariotip, tj genetiku...
Vi mora da ste od onih što "kolju bika zarad kilograma mesa"?
Genetika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 27, 2012 12:29 pm

Re: Spontani, spontani i opet spontani. Šta dalje?

Post od Genetika »

Zli doktor napisao:
Genetika napisao:Spontani, spontani i opet spontani. Lekari kažu sve u redu. Međutim, opet spontani. Već se uvukao strah i postaje nepodnošljivo. Šta dalje, ima li rešenja?
Ja sam možda neznalica, ali ja bih prvo isključio trombofiliju i antifosfolipidni sindrom, pa se tek onda odlučio za kariotip, tj genetiku...
Vi mora da ste od onih što "kolju bika zarad kilograma mesa"?
A ko je Vama rekao da ne treba proveriti trombofiliju, antifosfolipidni sindrom, moguće infekcije i slično. Ja samo kažem sledeće: U OSNOVI VELIKOG BROJA UZASTOPNO PONOVLJENIH SPONTANIH ABORTUSA SU GENETSKI UZROCI. TO JE TAKO I TO NISAM JA IZMISLIO VEĆ SAVREMENA NAUKA, KOJA KAŽE DA SE U SLUČAJU UZASTOPNO PONOVLJENIH SPONTANIH ABORTUSA OBAVEZNO PROVERE GENETSKI FAKTORI, A ŠTO SVAKAKO NE ISKLJUČUJE NEGENETSKE UZROKE. SRDAČAN POZDRAV.
Odgovori