Spontani, spontani i opet spontani. Lekari kažu sve u redu. Međutim, opet spontani. Već se uvukao strah i postaje nepodnošljivo. Šta dalje, ima li rešenja?
Odgovor je potvrdan: Da. U takvim slučajevima neophodno je uraditi personalnu i familijarnu istoriju o eventualnom postojanju genetske osnove spontanih abortusa. Ne radite nikakve testove i analize pre nego da se uradi ovo napred. Tek ako analiza personalne i familijarne istorije ukazuje na određene genetske probleme možete raditi potrebne DNK testove i ostale analize za dati problem i razrađivati strategiju za izlazak iz takve situacije. Ovo je jedino ispravan put sve ostalo je prevara ili neznanje.
Spontani, spontani i opet spontani. Šta dalje?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: Spontani, spontani i opet spontani. Šta dalje?
Ja sam možda neznalica, ali ja bih prvo isključio trombofiliju i antifosfolipidni sindrom, pa se tek onda odlučio za kariotip, tj genetiku...Genetika napisao:Spontani, spontani i opet spontani. Lekari kažu sve u redu. Međutim, opet spontani. Već se uvukao strah i postaje nepodnošljivo. Šta dalje, ima li rešenja?
Odgovor je potvrdan: Da. U takvim slučajevima neophodno je uraditi personalnu i familijarnu istoriju o eventualnom postojanju genetske osnove spontanih abortusa. Ne radite nikakve testove i analize pre nego da se uradi ovo napred. Tek ako analiza personalne i familijarne istorije ukazuje na određene genetske probleme možete raditi potrebne DNK testove i ostale analize za dati problem i razrađivati strategiju za izlazak iz takve situacije. Ovo je jedino ispravan put sve ostalo je prevara ili neznanje.
Vi mora da ste od onih što "kolju bika zarad kilograma mesa"?
Re: Spontani, spontani i opet spontani. Šta dalje?
A ko je Vama rekao da ne treba proveriti trombofiliju, antifosfolipidni sindrom, moguće infekcije i slično. Ja samo kažem sledeće: U OSNOVI VELIKOG BROJA UZASTOPNO PONOVLJENIH SPONTANIH ABORTUSA SU GENETSKI UZROCI. TO JE TAKO I TO NISAM JA IZMISLIO VEĆ SAVREMENA NAUKA, KOJA KAŽE DA SE U SLUČAJU UZASTOPNO PONOVLJENIH SPONTANIH ABORTUSA OBAVEZNO PROVERE GENETSKI FAKTORI, A ŠTO SVAKAKO NE ISKLJUČUJE NEGENETSKE UZROKE. SRDAČAN POZDRAV.Zli doktor napisao:Ja sam možda neznalica, ali ja bih prvo isključio trombofiliju i antifosfolipidni sindrom, pa se tek onda odlučio za kariotip, tj genetiku...Genetika napisao:Spontani, spontani i opet spontani. Lekari kažu sve u redu. Međutim, opet spontani. Već se uvukao strah i postaje nepodnošljivo. Šta dalje, ima li rešenja?
Vi mora da ste od onih što "kolju bika zarad kilograma mesa"?