STA SLEDECE? ZA OBGYN...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
MYCA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 1:49 pm

STA SLEDECE? ZA OBGYN...

Post od MYCA »

Pre pet godina "izlecili" smo se i suprug i ja od hlamidije jednom turom lekova (10 dana dovicin i 2 dana hemomicin). Sva tri testa negativna kod oboje, a posle godinu dana radjen od strane mene jos jedan test (za svaki slucaj) koji je opet bio negativan. Sada, kada zelim da ostanem u drugom stanju, htela sam prethodno da uradim sve briseva i ops hlamidija pozitivna... Muz negativan, radjen obican test, a onda i pcr test - oba negativna. Terapiju pila samo ja:
I terapija 10 dana Runac, pa 10 dana dovicin, pa 2 dana Hemomicin (4 odjednom pa 2X1 sledeci dan), test posle 3 nedelje pozitivan (58% neki blocking assay metod).
II terapija 10 dana Visiren, test posle mesec dana pozitivan (58% bez promene kao da sam vodu pila).
III terapija: 10 dana klindamicin po 150 mg 4x1, pa summamed dva dana 1X4, pa 2x1. Test posle mesec dana pozitivan pcr metodom. U poslednjih mesec dana pojavila mi se i ranica na grlicu materice, a o sekretu i bolnim odnosima da i ne govorim. Sve ovo se odvija u zadnjih 6 meseci, pitam se dokle i smem li piti jos antibiotika?! Imam utisak da smo sve lekove isprobali...sta sledece? Odnosi su uvek sa zaštitom...
MYCA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 1:49 pm

Post od MYCA »

Izvinjavam se sto ovako na prepad postavljam pitanje, prvi put sam na forumu...( izmene su moguće u prvih 5 minuta)
Unapred hvala na odgovoru!!!
stasa25
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 1:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od stasa25 »

Moraćeš da se predstaviš kao u "lepljivoj" da bi ti doktorka dala adekvatan odgovor. Sve najbolje. :wink:
Odgovori