Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
imam 24 godine.pijem pilule za kontracepciju,zdrava sam osoba nisam imala nikada nekih ginekoloskih oboljenja.
zanima me ako dodje do trudnoce,koliki je rizik da pilula (osteti) plod.
znaci ako se piju normalno od provoga dana menstrualnog ciklusa 21 dan,a u medjuvremenu dodje do trudnoce koja se otkrije kada sledeci ciklus izostane.da li dolazi do deformiteta ploda ili nekih oboljenja s obzirom da su u pitanju hormoni i da li je potrebno uraditi kiretazu.da li uvz moze da pokaze ili moraju da se rade i drugi nalazi.
obgyn - [url]http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=5232&highlight=pilule[/url] napisao:Sansa da zena koja uzima pilulu ostane u drugom stanju je direktno proporcionalna sa brojem izostavljenih pilula ! Ako zena uzima pilule redovno, svaki dan u odredjeno vrijeme i ako su to 2 phase ili 3 phase pilule, procenat zastite je 0.1 % ( prevedeno 1 zena na 1000 ostane trudna )...ono sto su istrazivanja pokazala u realnosti jeste da 8 % zena ostanu trudne jer zaborave da uzmu pilule !
Ako se trudnoca desi dok je zena na piluli, NIJE DOKAZANO NIKAKVO
STETNO DEJSTVO NA EMBRION / FETUS, tako da je svaki komentar ili istrazivanje na ovu temu od strane ginekologa neosnovano.
ergo, ne radi se abortus (zbog koriscenja pilula).