Postovani
Imam problem koji mnogo lose utice na moje cjelokupno zdravlje jer se nerviram mnogo sbobzirom da sam planirala trudnocu.Naime kada sam bila u aprilu kod ginekologa papa je pokazao III grupu i koilocitozu,odradila sam tipizacijui pokazalo je da sam pozitivna na HPV virus (42,43,44 -lezijama asocirani tipovi ; 31,32,33-srednji rizik) zatim sam koristila macmiror vag.krem i na kontroli je pokazalo II grupu. Medjutim u avgustu posle menstruacije mi pocne oskudno krvarenje sukrvicavo-braonkasto, ja podjem kod dr ona kaze da imam mali polipcic (polipus endometr.susp ; cervicitis chr.)i opet IIIa grupa . Mozete li mi reci sta mi se to desava ??? Nikako da se izlijecim a sad i taj polip. Sta mi vi predlazete, dr je predlozila bipsiju al ja sam htjela ovih dana i do drugog dr da odem .
HPV virus , papa test IIIa grupa
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 21, 2013 12:17 pm
Re: HPV virus , papa test IIIa grupa
Hronični cervicitis je histopatološka dijagnoza (dobija se nakon pregleda tkiva sa biopsije) a ne samo običnim pregledom!
Papa III grupa zahteva kolposkopiju a ukoliko postoji sumnjiva lezija (mozaik, leukoplakija, AW rezistentno tkivo itd) onda se sa tog mesta uzima biopsija.
Ako već doktorka sumnja na hroničnu upalu grlića onda je trebala da uradi bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu.
Promenite lekara!
Postoji ogroman broj bolesti koji daje krvarenja van ciklusa.
To što je neko HPV pozitivan samo znači da mora zaista češće da se kontroliše (makar jedan papa godišnje) a i niste pozitivni na najonkogenije podtipove.
Pozdrav.
Papa III grupa zahteva kolposkopiju a ukoliko postoji sumnjiva lezija (mozaik, leukoplakija, AW rezistentno tkivo itd) onda se sa tog mesta uzima biopsija.
Ako već doktorka sumnja na hroničnu upalu grlića onda je trebala da uradi bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu.
Promenite lekara!
Postoji ogroman broj bolesti koji daje krvarenja van ciklusa.
To što je neko HPV pozitivan samo znači da mora zaista češće da se kontroliše (makar jedan papa godišnje) a i niste pozitivni na najonkogenije podtipove.
Pozdrav.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 21, 2013 12:17 pm
Postovana Bokily hvala na odgovoru.
Uradila sam taj isti dan nalaz na bakterije i papa test dr je rekla da bakterija nikakvih nema cak su Lactobacili u povecanom broju, a papa je tada pokazso opet IIIa grupu i nakon toga je zakazala bipsiju. Al nesto mi je sve sumnjivo bilo jer mi je rekla da sve to ne treba da mi pravi problem za planiranje trudnoce a citala sam da zene koje imaju polip imaju mogucnost od spontanog pobacaja .
Znaci sekret mi je II grupa bakterije nisu izolovane a papa IIIa konstantno osim taj put posle makmirora pokazao II grupu. Zaista planiram i misljenje drugog ginekologa.
I svo obo veijeme dr mi kaze da ja ranicu nikakvu nemam.
Uradila sam taj isti dan nalaz na bakterije i papa test dr je rekla da bakterija nikakvih nema cak su Lactobacili u povecanom broju, a papa je tada pokazso opet IIIa grupu i nakon toga je zakazala bipsiju. Al nesto mi je sve sumnjivo bilo jer mi je rekla da sve to ne treba da mi pravi problem za planiranje trudnoce a citala sam da zene koje imaju polip imaju mogucnost od spontanog pobacaja .
Znaci sekret mi je II grupa bakterije nisu izolovane a papa IIIa konstantno osim taj put posle makmirora pokazao II grupu. Zaista planiram i misljenje drugog ginekologa.
I svo obo veijeme dr mi kaze da ja ranicu nikakvu nemam.
trudna sam 3 meseca ali su mi na levom jajniku našli fibrom veličine 50x37x53 i čekam sledeće nedelje konziliju pa me interesuje dali će me naterati da uradim abortus zbog toga
AROHI