Potreban savet, licno misljenje!

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
danzikajr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 03, 2013 7:56 pm

Potreban savet, licno misljenje!

Post od danzikajr »

Zdravo,
Znam koliko je bilo komentara i ovih tema po forumima, koje sam citala, ali ipak zelim da vas upoznam sa sopstvenim problemom koji mi uzasno smeta...
Molim vas, izdvojite malo vremena i dajte mi neki savet, meni ce to mnogo znaciti!

Poslednje dve godine imam zadah. Nikada nisam imala problema sa usnom dupljom (kad kazem usna dublja, mislim na sve, zube, krajnike..itd.) Krajnici su mi uvek bili zdravi a kada se prehladim boli me grlo ali uvek pomognu neke tablete za sisanje.
Znam sta izaziva zadah: krajnici, naslage, kandida, pluca, zeludac, kvar na zubu, ostaci hrane medju zubima koji trule i koje napadaju bakterije...
Imam naslage koje redovno skidam cetkicom kada perem zube. Dobro perem zube i imam 3 plombe na sesticama a ne znam zasto, samo znam da dobro perem zube i pravilno, cak merim i na pescani sat. Koristim odlicne cetkice i paste, OralB, Colgate.... Takodje, nekad primecujem crne tackice na zubima kojih nekad ima vise nekad manje i pitala sam zubara koji je rekao da nije nista...
nekad uzmem tupi noz ili kasiku pa predjem i skinem bele naslage i onda pomirisem i smrdi.
Nekad pitam roditelja je l' se oseca, nekad kazu da, nekad ne, nekad kazu ja u poslednje vreme nisam osetila, pa naravno kad se ja odaljim 10m kad pricam sa nekim sto je mnogo glupo i providno!

Stalno me iritira zadah, jedem zvake u nenormalnim kolicinama. Izbegavam komunikacije u skoli. Cutim samo i odgovaram na : Mhm, Am,am.. I te gluposti od kojih me je uzasno sramota. Par njih me je i zezalo. A najvise me boli to sto misle da ne perem zube, ali ja nikad to ne ispustim... Kad nesto pojedem, osecam u ustima jos uvek taj ukus jela, samo je truo, suv, ne znam kako da opisem! I to po sat, dva sve dok ne uzmem zvaku u skoli a nekad se vratim kuci dok je odmor i operem zube, i zadah se navrati za sat vremena.
Probala sam sve, soda bikarbona, hidrogen, daktanol, cajevi.... Ma ne, sama sebi se gadim.

2-3 puta sam davala bris. Prvi put je bio kada sam imala zvale na krajevima usnama. Ispostavilo se da sam imala bakterije od prljavih ruku sto me nije cudilo jer sam sve trpala u usta: olovke, sve ali sve cega se domognem. Od tada sam prestala da dodirujem usne predmetima i proslo je dosta vremena.
Drugi put je bilo zbog zadaha, ali nista nije pokazao, cak je sve bilo ok, kandide nije imalo, niti kakvih drugih bakterija... :(

Brine me to, sto sam 2-3 puta osetila kako me nesto zulja kod krajnika i bila bi to bela tacka, znam da mnogi to imaju, i kada sam pokazala roditeljima, prvo su se zabrinuli, a posle nista. Ne javlja mi se cesto i mislila sam da je ostatak hrane. :-?
Mnogo se plasim operacije ili bilo cega. :o

Stalno se nerviram i placem i svaki dan mislim na to zato sto ne mogu da zivim sa tim da znam da nesto nije u redu a da svi kazu da je dobro, neki cak kazu da mi je takva kiselina u ustima... :roll: :cry:
Molim vas, dajte mi predlog, imam 13 godina!!!:cry:
danzikajr
Novi član
Novi član

Re: Potreban savet, licno misljenje!

Post od danzikajr »

Evo sad sam bas uzela kasiku i resla preko kraja jezika, pomirisala i sa gadjenjem dala roditelju da pomirise a on: "Pa dobro, samo sto si zavrsila sa sodom bikarbonom, ici cemo kod doktora... Probaj ljute bombone..." Onda sam pocela da se nerviram a ona je rekla: "To ti je i od histerje!"
DOSTA MI JE VISE ZVAKA, LJUTIH BOMBONA I OSTALIH STVARI! I kako da ne budem histericna kad se gadim od same sebe i kad znam da imam problem i kad ne komuiciram sa ljudima i kad cutim i kad cu da zanemim ako ovako nastavim!

Dajte mi predlog, nesto sto jos nisam probala, sve me grlo steze od muke.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Pobogu dete jel si išta kod doktora??
Gubiš najslađe godine sa problemom, pravac kod svog pedijatra, po potrebi ORL specijalisti i/ili gastroenterologu.

Ako je potrebna operacija krajnika nemaš razloga za strah, da ne pričam da je to rutinski, al samo zaspiš i probudiš se, operaciju ni ne znaš da si imala :wink:
danzikajr
Novi član
Novi član

Post od danzikajr »

Znam sta gubim, moracu sto pre jer posle zavrsavam ovu skolu, ko da ceka da prodje skolska godina!
Hvala na odgovoru!
Uzgred, danas u skoli sam iskasljala belu supstancu a nije prvi put da to iskasljem, ne znam sta je ali je uzasnog mirisa, osetila sam kako me nesto zulja u grlu i to je ispalo... :cry:
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Veoma moguće krajnici, što pre na pregled
danzikajr
Novi član
Novi član

Post od danzikajr »

Idem za neki dan kod lekara, pisacu dalja desavanja i sta je u pitanju....
Odgovori