pitanje o kontracepciji
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
pitanje o kontracepciji
Interesuje me sledece:pijem redovno tablete protiv kontracepcije, imam dugu vezu, i odnose bez druge zastite osim tableta. Jedne veceri sam propustila da je popijem, i bas te veceri moj partner je svrsio u mene. Sledeci dan sam nastavila redovno da pijem tablete. Interesuje me da li taj propust moze biti takav da prestane delovanje te veceri i dovede do trudnoce?Hvala
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
http://www.schering.co.yu/ginekologija/logest.html
"Ako ste zakasnili manje od 12 sati (manje od 36 casova izmedju dve pilule) slobodno uzmite zaboravljenu pilulu i nastavite dalje prema rasporedu na tabli, uzimajuci sledecu u uobicajno vreme. Na primer: zaboravili ste da uzmete pilulu u nedelju uvece, a to ste primetili u ponedeljak ujutru. Uzmite odmah pilulu od nedelje, a zatim u ponedeljak uvece onu koja je predvidjena za ponedeljak. Na taj nacin zastita je potpuna.
Ako ste zakasnili vise od 12 sati (vise od 36 sati izmedju dve pilule) ili ste zaboravili vise pilula, do kraja ciklusa niste zasticeni od trudnoce. Zato je neophodno da preuzmete dodatne mere zastite (npr. kondom) do kraja te table. Nastavite da uzimate pilule do kraja table (ostavljajuci zaboravljene u pakovanju) kako biste obezbedili kontinuitet hormonskog prozimanja i izbegli iznenadna krvarenja. Napravite pauzu od sedam dana tokom koje ce se pojaviti menstrualno krvarenje. Ako tokom te pauze ne dodje do krvarenja, obratite se vasem doktoru pre nego sto pocnete sa novom tablom."
Zavisi kad si uzela tu zaboravljenu pilulu...
"Ako ste zakasnili manje od 12 sati (manje od 36 casova izmedju dve pilule) slobodno uzmite zaboravljenu pilulu i nastavite dalje prema rasporedu na tabli, uzimajuci sledecu u uobicajno vreme. Na primer: zaboravili ste da uzmete pilulu u nedelju uvece, a to ste primetili u ponedeljak ujutru. Uzmite odmah pilulu od nedelje, a zatim u ponedeljak uvece onu koja je predvidjena za ponedeljak. Na taj nacin zastita je potpuna.
Ako ste zakasnili vise od 12 sati (vise od 36 sati izmedju dve pilule) ili ste zaboravili vise pilula, do kraja ciklusa niste zasticeni od trudnoce. Zato je neophodno da preuzmete dodatne mere zastite (npr. kondom) do kraja te table. Nastavite da uzimate pilule do kraja table (ostavljajuci zaboravljene u pakovanju) kako biste obezbedili kontinuitet hormonskog prozimanja i izbegli iznenadna krvarenja. Napravite pauzu od sedam dana tokom koje ce se pojaviti menstrualno krvarenje. Ako tokom te pauze ne dodje do krvarenja, obratite se vasem doktoru pre nego sto pocnete sa novom tablom."
Zavisi kad si uzela tu zaboravljenu pilulu...
U subotu popila tu tabletu, u nedelju jesam, a u ponedeljak sam popila
tu koju u subotu nisam.tek tada sam videla. znaci da je izmedju dve tablete proslo 48 sati. sto znaci da dalje nisam zasticena, ali me inetersuje da li taj propust od subote i izostavljanje tablete dovoljan za opasnost od trudnoce? hvala
tu koju u subotu nisam.tek tada sam videla. znaci da je izmedju dve tablete proslo 48 sati. sto znaci da dalje nisam zasticena, ali me inetersuje da li taj propust od subote i izostavljanje tablete dovoljan za opasnost od trudnoce? hvala
greska.u petak sam popila, u subotu nisam,i tada sam bas imala nezasticen odnos,i partner je ejakulirao u mene, u nedelju sam popila i u pon takodje. da li to moze da dovede do trudnoce?ssholovic napisao:U subotu popila tu tabletu, u nedelju jesam, a u ponedeljak sam popila
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ako ste zakasnili vise od 12 sati (vise od 36 sati izmedju dve pilule) ili ste zaboravili vise pilula, do kraja ciklusa niste zasticeni od trudnoce. Zato je neophodno da preuzmete dodatne mere zastite (npr. kondom) do kraja te table. Nastavite da uzimate pilule...
Teoretski može, po ovome. Praktično, uradi test na trudnoću, pogotovo ako ste i posle imali odnose.