Transplatacija roznjace

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
donny_kg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 8:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Transplatacija roznjace

Post od donny_kg »

Mene zanima ako neko zna da mi kaze,koliko vremena posle transplatacije roznjace(kod keratokonusa) treba da bi se uspostavio vid?Naime ne mislim na potpuno normalizovanje vida,nego s ozbirom da sam negde procitao da posle ovog zahvata prolazi oko pola godine do "uspostavljanja vida",da li to znaci da 6 meseci necu videti apsolutno nista,ili cu ipak biti relativno sposoban za nesto? :)

Hvala
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am

Post od klio »

Vid se ,,uspostavlja,,odmah nakon operacije,ali tek nakon 6 meseci se dobija konacno stanje i tek tada se daje i korekcija ukoliko je potrebna.

Pozdrav!
donny_kg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 8:29 pm
Kontakt:

Post od donny_kg »

E pa hvala vam puno na odgovoru(sta god da ste po struci),i ovaj komentar me je bash utesio. Hvala najlepse :)
JefimijaS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 04, 2013 10:00 am

Re: Transplatacija roznjace

Post od JefimijaS »

Poštovani,

moj otac ima keratokonus 4 stadijuma, i planira transplataciju rožnjace. Interesuje me da li možete da mi date savjete i mišljenja gde je najbolje uraditi ovu operaciju? Njega šalju u BG (Sveti Vid ili Oculus) ili ZG (Svjetlost). Da li postoje negde druga možda bolja mjesta u okruženju za ovu operaciju danas?

Hvala unapred, i pozdrav.
Odgovori