Ultrazvuk i holter srca

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
kafkazelko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2013 4:07 pm

Ultrazvuk i holter srca

Post od kafkazelko »

Lijep pozdrav. Ovako, imam 26 godina, muskarac sam. Zbog odredjenih problema sa zamorom i napetoscu i nehoticnim trzanjem pred spavanje radio sam ultrazvuk srca koji je pokazao da je u redu sve sa srcanim misicem. EKG je pokazao malo visu frekvencu (granicnu-izmedju normalnog stanja i postavljanja terapije, otprilike 95 otkucaja u minuti) zbog cega mi je nalozen 24 satni holter. Dobio sam nalaze. Imao sam 70 epizoda tahikardije od kojih je najvisa iznosila 250 (ali to je bilo u autobusu, a ja patim od agorafobije i panicnog poremecaja). Prosjecan broj otkucaja je iznosio 87. Nisam imao epizoda bradikardije. Najnizi broj otkucaja u minuti je iznosio 49 (u toku spavanja je bio). Imao sam i jednu epizodu apsolutne aritmije. U zakljucku nalaza je napisano "UREDAN" uz napomenu da je rijec o odgovoru organizma na simpaticki nervni sistem. Imao sam i respiratornu aritmiju. Napometo je da izbjegavam stres, ekscitanse (kafa, crni caj itd.). Sve srcane strukture su bile uredne (ultrazvuk). Postoji takodjer i nepotpun blok desne grane. Sve u svemu, prema kardiologu, nema nista alarmantno.
Imam vise pitanja za Vas. 1. Sta je apsolutna aritmija i da li se moze pojaviti od stresa i kod zdravih osoba? 2. Nije li broj otkucaja u minuti od 250 malo previsok? 3. Simpaticki nervni sistem-je l' to znaci da mi se od stresa javlja tahikardija? 4. Nepotpun blok desne grane, mozete li mi to objasniti (cujem da je neka fizioloska nealarmantna mana)? Pitao bih ovo sve svog kardiologa ali sam nalaze holtera dobio postom, a kod ultrazvuka mi je samo objasnio da mi je u redu srcani misic, nema stenoze, 65% nesto ocuvanost dijastole ili tako nesto. Zao mi je sto je upit opsiran i unaprijed Vam se zahvaljujem na eventualnim odgovorima. Pozdrav
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Ultrazvuk i holter srca

Post od aa_aca »

Док ти неки кардиолог не одговори, да ти препоручим да уз доручак пијеш магнезијум марке NOW, а уз вечеру калцијум цитрат са магнезијумом марке TWINLAB. Почни постепено да повећаваш унос воде у организам док не достигнеш довољан ниво. Додај још мултивитамине........ Погледај шта сам на мом сајту писао о томе.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

@kafkazelko,
sve sto je nadjeno u holteru se zapravo svodi na manifestaciju agorafobije?
kod koga se lecite?
sta ste do sada uzimali od lekova? da li ste isli na psihoterapiju?
kafkazelko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2013 4:07 pm

Post od kafkazelko »

Posjetio sam neuropsihijatra na nagovor svoje doktorice. Moja doktorica je rekla da imam DNV, da je to njeno misljenje jer su nalazi krvi i urina bili uredni. Psihijatrica je postavila dijagnozu "F41" sto je ustvari "Paroksizmalna anksioznost i panicni poremecaj". Agorafobiju nije spominjala, ali znam da imam problema cim sam u autobusu, kaficu, i kakvoj guzvi, pocne me gusiti i srce mi brzo lupa, a rijetko se pojave palpitacije (ranije nisam imao nikakav problem da putujem). Po definiciji agorafobije uklapam se u njezin okvir. Poslije toga sam isao kardiologu, da provjerim za svaki slucaj srce i dobio sam takav nalaz kakav sam Vam opisao. Ove probleme imam u zadnjih 4-5 mjeseci, a do tada nisam imao nikakvih problema. Najvise me zamara trzanje pred spavanje, cijelog tijela; tijelo se trzne, a u glavi se pojavi senzacija u vidu svjetlice. Pitao sam psihijatricu za to,ona mi je rekla da to nisu fascikulacije, a kardiolog suprotno-da to jesu fascikulacije. Od lijekova uzimam Asentru (sad vec oko mjesec i po) Lijep pozdrav.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

vama je pored lekova, ako je ikako moguce, potrebna kognitivno-bihejvioralna psihoterapija.
Ana :D
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 22, 2013 1:14 am

Post od Ana :D »

Pozdrav!Imam 16 godina i imam tahikardiju 4013 epizoda sa najvecom frekvencijom od 215 otkucaja u minuti.Nosila sam holtere svaki mesec godinu dana i na kraju je kardiolog dosao do zakljucka da imam impuls na desnoj komori koji izaziva tahikardije i da trebam da idem na operaciju kako bi se sprzio taj impuls.Takodje imam prolaps zalizaka uvecanu levu komoru i u oktobru zakazanu hitnu magnetnu rezonancu jer kardiolog misli da mi se istanjio neki sloj koji obavija srcani misic.Mene zanima da li bih ja smela da povecam intezitet kardio vezbi i trcanja?Ili da li bih uopste smela da trcim ili radim bilo kakve vezbe sve su nesto zbrzali i zaboravili to da kazu a ja sam zaboravila da pitam.Inace sam pod terapijom presolola 2x50mg koji mi snizava otkucaje srca i krvni pritisak pa mi se ponekad vrti u glavi i malaksala sam.
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Post od uliks1978 »

Uzevši u obzir ono što ste napisali,mudro bi bilo smanjiti intezitet treninga,odnosno,pridržavati se umerenog kardio treninga,u Vašem slučaju,isključivo pešačenja u trajanju od 30 do 45 minuta.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.

Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: Slika. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца
Odgovori