Rak debelog creva koji se širi na jetru?
Rak debelog creva koji se širi na jetru?
Imam 19 godina i pre mesec i po sam primetio krv na toalet papiru nakon šetnje, a potom se javljala opstipacija, ali recimo jednog dana imam opstipaciju, ali drugog dana ne. Potom, pre mesec dana sam osetio snažan bol ispod desnog rebarnog luka i otišao u studentsku polikliniku gde su mi rekli da su najverovatnije šuljevi, Izmerili su mi krvni pritisak 150/100 i uputili me na interno odeljenje u Kragujevcu. Kada sam otišao tamo, doktorka je zahtevala EKG i ponovno merenje pritiska (EKG - blaga tahikardija, dr je objašnjava time što sam gojazan (imam 140 kg visina 177 cm, pritisak 130/80)) zatim mi je slušala pluća i rekla da je sve u redu i da moram za svaki slučaj da odradim eho trbuha i kolonoskopiju. Međutim ja sam to odložio zbog ispita (nisam imao vremena za to). Pre nedelju dana ponovo sam osetio snažan bol u tom predelu i otišao kod svog izabranog lekara u Vranju. Dala mi je uput za laboratoriju i gastroenterologa. Kada sam izneo simptome gastroenterologu, prepisao mi je terapiju za šuljeve. Sledećeg dana su bili gotovi rezultati analize krvi i urina. U urinu nema ničega, a u krvi: sedimentacija 30, glukoza 5.4, bilirubin ukupni 6.6, bilirubin direktni 1.4, holesterol 5.2, trigliceridi 2.0, gvožđe 9.4, AST 68, ALT 205, eritrociti 5.64*10^12/L , MCV 81, RDW 10.7, leukociti 16.1*10^9/L od toga neutrofili 10.48, limfociti 4.01, monociti 1.08, bazofili 0.14, ostalo normalno. Stolica mi je zadnjih nedelja čudnija. U početku je bila svetlo smeđe boje(ide na žutu), a sada je smeđa sa tamnosmeđim delovima. Primetio sam da se u njemu nalazi semenje susama i paprike (nesvareni). Što se tiče oblika i konzistencije, masna je i čudnog oblika, nije valjkastog, već je deformisana. Već 3 dana imam čudan osećaj ispod desnog rebarnog luka i u desnom predelu stomaka (najverovatnije jetra, žuč i desno debelo crevo). Simptomi su voma čudni i sumnjam na rak debelog creva koji se širi na jetru. Ne pušim, ne pijem. Mada, pre mesec dana sam se trovao kolom i slatkišima. Molim vas za pomoć.
Re: Rak debelog creva koji se širi na jetru?
Da napomenem da nemam krv u stolici. I da se do sada 4-5 puta javila krv nakon šetnje (primetio sam svrab, a potom upotrebio toalet papir na kom se vidi krv slabocrvene boje).
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 25, 2013 1:09 am
Drug relaxuj se malo.
99% ti mogu reci da je ta krv bila posljedica ŠULJEVA ili ti HEMEROIDA.
Relax samo... Nabit ces sebi šećer i psihički ćeš "otići".
99% ti mogu reci da je ta krv bila posljedica ŠULJEVA ili ti HEMEROIDA.
Relax samo... Nabit ces sebi šećer i psihički ćeš "otići".
Donkey, сигурно имаш проблема са јетром.
Међутим, просто не знам шта да ти саветујем јер имаш 60kg вишка. То убија све унутрашње органе.
Међутим, просто не знам шта да ти саветујем јер имаш 60kg вишка. То убија све унутрашње органе.
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
>
>
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 25, 2013 1:09 am
Upravu je aca, imas probleme sa jetrom (poviseni ALT i AST). Izbaci gazirano, alkohol iz upotrebe i to pod hitno!aa aca napisao:Donkey, сигурно имаш проблема са јетром.
Плус, жута столица.
>
>
>
>
>
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 01, 2013 3:03 am
Kada sam pročitala naslov teme i koliko imaš godina nije mi bilo dobr.
Pao mi je kamen sa srca
jer su to tvoje predpostavke 
Uradi test na okularno (skiveno) krvarenje,on je besplatan u dz.
A da budeš 100% siguran,da ne boluješ od kancera,za to je majka Mara kolonoskopija.
Nemoj da se brineš zbog toga,samo smanji malo kilažu da ne bi imao zdravstvenih problema.
Izvini što sam ovo napisala,ne mislim baš ništa loše.
Pozdravljam te.
Pao mi je kamen sa srca

Uradi test na okularno (skiveno) krvarenje,on je besplatan u dz.
A da budeš 100% siguran,da ne boluješ od kancera,za to je majka Mara kolonoskopija.
Nemoj da se brineš zbog toga,samo smanji malo kilažu da ne bi imao zdravstvenih problema.
Izvini što sam ovo napisala,ne mislim baš ništa loše.
Pozdravljam te.
Lekar mi je bez ikakve dijagnostičke metode prepisao caps. Phlebodia, caps. Sabax i Transilane pulvis. Pijem već nedelju dana i do sada su mi se javili bolovi u celom abdomenu. Takođe ima i nesvarene hrane u stolici, posebno biljne. Krvarenje je prestalo, kao i opstipacija, međutim slab mi je osećaj za defekaciju i osećam kao da mi malo stolice ipak ostane u čmarnom crevu.
Столице увек има у дебелом цреву. Све изађе тек ако имаш грчеве са проливом или пијеш неки препарат за чишћење.
Они препарати које си добио су за ојачавање зидова вена (против хемороида), против горушице и регулацију рада црева, респективно.
Надам се да си стестан да мораш да смршаш јер си превише дебео и имаћеш све више здравствених проблема. Спорт не долази у обзир због много сала, већ само регулација исхране.
Они препарати које си добио су за ојачавање зидова вена (против хемороида), против горушице и регулацију рада црева, респективно.
Надам се да си стестан да мораш да смршаш јер си превише дебео и имаћеш све више здравствених проблема. Спорт не долази у обзир због много сала, већ само регулација исхране.
>
>
>
>
>
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.
Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако:
. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.
Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца
Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако:

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца