Ciste i menstruacija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Mira18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 13, 2013 5:04 pm

Ciste i menstruacija

Post od Mira18 »

Zdravo svima :)
Imam 18 godina, i pre mesec dana sam se prvi put obratila ginekologu.
Imam problema sa aknama, koristila sam razne kozmeticke proizvode, ali uzalud, zatim sam resila da se obratim ginekologu. Uradila sam ultrazvuk i oba su mi jajnika uvecana, jedan je policistican. Pre 23 dana (prvi dan menstruacije) sam pocela da pijem Logest pilule, pre dva dana sam zavrsila pakovanje, ali i dalje imam menstruaciju, imala sam je sve vreme dok sam pila pilule, imam je i sada, a za koji dan bi trebalo da dobijem sledecu menstruaciju. Prvih nedelju dana sam krvarila normalno, kao i inace, a zatim sasvim malo :roll: Da li je to zbog ciste, ili zbog cega? :roll: Ima li razloga za brigu? :roll: Ono sto me brine, jeste i to sto sam anemicna, pa ne znam kako ustvari reaguje organizam, da li je to uopste normalno? :roll: Nisam se obratila lekaru, a sledecu kontrolu imam za 2 meseca.
Pomozite! :-?
AnitaNikolic91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 14, 2013 3:24 am

Re: Menstruacija

Post od AnitaNikolic91 »

Imam jednu nedoumicu, moze li mi neko pomoci?! Imam 22 godine i i dalje imam neredovnu menstruaciju, imam jednog meseca, pa 4, 5 nemam i tako... Kada sam bila kod ginekologa, rekao je da je sve uredu sa mojim jajnicima i matericom, ali, ja i dalje imam isti problem. Da li cu moci jednog dana da ostanem trudna?
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Re: Ciste i menstruacija

Post od Nataš@ »

AnitaNikolić91, najprecizniji odgovor bi možda dala baba gatara :-? Sa neredovnim menstruacijama neke žene zatrudne, a neke ne. Preporučujem ti da nađeš uzrok zašto tvoja menstruacija nije redovna. Sasvim je moguće da tvoja ishrana nije dobra, a od nje najviše zavisi da li će proizvodnja hormona biti optimalna. A mogu da budu i neki drugi razlozi. Teško reći ovako naslepo... baba gatara i sl.

Mira18, možda je medicini i ok to što se tebi događa, možda će doktor da ti zamene tablete. Da je tebi ok ne bi se javljala ovde, zar ne? Ciste u tvojim godinama nisu ok i znače samo to da moraš nešto konkretno da menjaš. Odgovornost za sopstveno zdravlje, a ne pilulice.
Korisnikov avatar
aa aca
(!) korisnik udaljen sa foruma
Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 7:41 pm

Post od aa aca »

Могу да кажем да су упале најчешћи узрок проблема са менструацијом, а додатни проблем је тај што се упале веома тешко откривају. Опет, упале настају као последица голих ногу, голих леђа и стомака, седења на хладној подлози итд.

Може да се проба са следећом терапијом: сваки дан по пола сата стопала треба држати у лавору са што топлијом водом - ако је могуће и два пута дневно. Када менструација није у току, потребно је седети не нечему топлом, као што је електрично јастуче, најбоље истовремено са грејањем стопала.

Корисно је и пити Химорал јер он садржи ензиме корисне за борбу организма против упала.
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
Korisnikov avatar
aa aca

Post od aa aca »

Заборавих. Анемија МОРА да се реши.
>
>
>
Mira18
Novi član
Novi član

Post od Mira18 »

Nataš@, paa, i ne osecam se bas najbolje :roll: I hvala ti na savetu, ali dosta brinem za svoje zdravlje, i nikad nisam "sedela na hladnom betonu" :) Mislim da je vise genetski :roll:
aa aca, hvala! :)
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nataš@ »

Mira18, izvini. Stvarno moj odgovor nije konstruktivan. Jasno mi je da se ne osećaš najbolje. Moje mišljenje je da ti je potreban dobar holistički terapeut, koji će uzeti u obzir i tvoju ishranu i trenutno stanje organizma i krenuti da ti pomaže tako da tvoje celo telo ozdravi. Ne samo jajnici.

U genetiku ne verujem, u smislu da nam uslovljava sve bolesti (neke retke da). Mnogo više verujem u epigenetiku.

Briga za zdravlje može da bude relativan pojam. Ishrana je na prvom mestu. O tvojoj ne znam ništa da bih mogla nešto konkretnije da odgovorim (osim osnovnog, bez šećera, minimalne količine proizvoda od žitarica - hleb, peciva, testenine i sl., bez gotovih industrijskih proizvoda, kvalitetne masnoće, puno povrća, naročito zelenih listova itd.)

Akne takođe ukazuju na to da u telu nešto nije ok (osim ako nije uzrok vrsta grinje Demodex, ali to je nemoguće reći napamet).

Da li u Srbiji bilo ko radi hormonski test iz pljuvačke?

Na zdravoj ishrani možeš sama da radiš, ako već sve ostalo zahteva novac (terapeut, razni testovi i preparati).
Mira18
Novi član
Novi član

Post od Mira18 »

Ja sam na sve spremna, samo kad bih znala da imam koristi od toga. Godinu dana sam koristila razne preparate, isla kod kozmeticara, ali je njima izgleda samo cilj da prodaju proizvode, nijedan mi nije predlozio da se obratim ginekologu, dok sama nisam otisla :roll:
Da, cula sam i da treba da obratim paznju sta jedem, ali mislim da se hranim dosta zdravo, i nisam gojazna :roll:
Znas li mozda jos nesto na sta bi trebalo da obratim paznju, ili jos nesto sto bi trebalo da znam?
I da, ako znas nesto o dvorogoj materici, napisi mi ukratko, bila bih ti zahvalna :wink:
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nataš@ »

Razumem ja i te što prodaju razne proizvode, moraju od nečega da žive :-? Ni tu nema druge nego sama da čitaš sastojke, pa istražuješ o njima, raspituješ se zašto je jedan proizvod bolji od drugog (sve dok tebi odgovor ne zvuči logično) itd. Međutim, ako uzrok nije na koži (pomenuti Demodex, neka stafilokokna infekcija...), već "unutra", nikakve kreme neće pomoći, bar ne na duži rok.

To što nisi gojazna ne mora da znači da je tvoja ishrana zdrava :D

Treba i dovoljno vode da piješ (1l na 25kg telesne težine, kada je vruće i znojiš se treba još više ali onda moraš još više da paziš da unosiš dovoljno minerala npr. neki sok od povrća, čak i limunada, bez šećera naravno :wink: još je ukusnija ako se doda koje zrnce soli, kvalitetne, ne kuhinjske). Čitaj malo o detoksikaciji i svemu tome i uvodi polako promene. Ako kreneš naglo, može sve da ti presedne, dok polako imaš veće šanse da to postane deo tvoje svakodnevice, a imaš i vremena da posmatraš kako tvoje telo reaguje. Kada ga izbombarduješ sa svim i svačim nećeš moći da oceniš šta ima efekat i kakav.

O dvorogoj materici znam onako školski. Urođena anomalija, može da predstavlja problem za trudnoću (začeće i celu trudnoću), ali to zavisi od stepena anomalije. A kao i kod svake anomalije, sigurna sam da ima žena koje su i zatrudnele i rodile bez problema sa dvorogom matericom. Dobar lekar (ne onaj koji samo plaši) bi trebao da oceni, na osnovu pregleda, kakvo je stanje. Ne treba praviti paniku unapred. Pretraži i po ovom forumu, postoji toliko dugo da je sigurno već neko pitao o tome.
Mira18
Novi član
Novi član

Post od Mira18 »

Nisam ni mislila da zato nisam gojazna, nego sam to pomenula, jer su gojazne zene/ devojke sklonije policističnim jajnicima.
Korisnikov avatar
aa aca

Post od aa aca »

Прехлада јајника може да се добије и од купања у хладној води, мокрих гаћа, сунчања на јаком ветру или од спавања без ћебета на себи, на пример.

Да су гени узрок болести сви би били болесни од свега. Они не утичу више од 5%. Остало је начин живота.

Пре неки дан сам сазнао од прилично поузданог човека да проблеми са кожом који нису споља изазвани, потичу од проблема са неким од унутрашњих органа: желудац, јетра, слезина, гуштерача.
>
>
>
Mira18
Novi član
Novi član

Post od Mira18 »

Da, jasno mi je sve. Hvala :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.

Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: Slika. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца
Odgovori