Pozdrav svima,
imam cudan problem i to ga imam vec neko duze vreme pa se sad trudim da ga resim ali posto sam ja elektronac mnogo toga mi nije bas jasno pa bih zamolio nekog da mi pojednostavi i objasni da znam kolko je opasna ova moja situacija.
OD kad znam za sebe imam problem sto na desno oko vidim slabije nego na levo, kad sma bio klinac 13-14- god ( sad imam 26) dali su mi neku sitnu dioptriju koju sam ja odbijao da nosim jer sam 3 puta losije video sa tim naocarima nego bez. Par godina kasnije na regrutaciji za vojsku doktorka koja me je pregledala ( dobirh sat vremena) je zaljucla da imam poremecaj tj lenjo oko ( desno) koje nema diotpriju nego jednostavno je mozak odlucio da jedno oko koristi vise nego drugo. To se leci kad si mali sad tu neke pomoci nema. Ja sam to prihvatio tako kako jeste jer nekih problema u vidi ja ovako nisam imao sem kad gledam iskjlucivo na to desno oko onda vidim slabije. ( mute mi se slova i sl) E sad u poslednje vreme kad provodim vise vremena za racnarom ( sto je svakondnevno jer mi je to poso) osecam tezinu u tom desnom oku kao da mi je oko manje otvoreno nego sto bi trebalo da bude i onda se desava kad pocnem da oscam blagi iritirajuci bol iznad oka. I ono sto me najvise nerviralo sto mi se desava da teze isfokusiram pogled na tekst i koji citam. Otiso sam kod sepecijaliste da vidim sta se tu desava. Opisao coveku celu pricu kao i vama gledao mi je dioptriju koja je bila sitna 0.75 i 0.50 , cudno mu je bilo da imam tako malu dioptriju pogotovo na tom lenjom oku pa mi je sirio zenice. Proveravao ocno dno i generalno stanje oka. i to je sve ok. i sad ono sto me je totalno iznenadilo sto mi je dioptrija sa sirenim zenicama mnogo veca. 3 i 2.5 i sad meni nije bas jasno kako je moguce da je tolika razlika sa i bez sirenja zenica ? Dao mi je nalaz da uzmem naocare i reko da uzmem neka obicna stakla jer cemo vec za mesec - dva da menjamo dioptriju..
Evo par podatka iz nalaza:
SLOU - nalaz uredan
KRK od 1.25/0.75(70) OS 0.50/1,0 (95)
VOD 0.75=0.7
VOS 1.0 = ne prima 0.50
SCIA KRK od 4.50 OS 3.0
ROD 3.0= 0.6-0.7
ROS 2.50=1.0
TOU 18 ( sol.tropiksal)
Jel moze neko da mi kaze vise oko ovog, jer mi mnogo toga nije jasno pa sam malo i uplasen.
Unapred hvala.
Pomoc za tumacenje nalaza..
Re: Pomoc za tumacenje nalaza..
Може да се лечи и са 40 година - испробано - насупрот свим тврдњама и "научним студијама".
Треба да набавиш рупичасте наочаре и постепено да повећаваш њихово свакодневно ношење до неких десетак сати дневно.
После ћеш да примењујеш тактику повременог затварања једног ока, тј. ставићеш папир преко једне стране наочара тако да гледаш само на једно око. Онда на друго, али ћеш да форсираш оно око које је лењо - на њега дуже да гледаш.
Просто је невероватно какви се резултати могу постићи само ако си упоран.
Треба да набавиш рупичасте наочаре и постепено да повећаваш њихово свакодневно ношење до неких десетак сати дневно.
После ћеш да примењујеш тактику повременог затварања једног ока, тј. ставићеш папир преко једне стране наочара тако да гледаш само на једно око. Онда на друго, али ћеш да форсираш оно око које је лењо - на њега дуже да гледаш.
Просто је невероватно какви се резултати могу постићи само ако си упоран.
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
>
>
Hvala ovo je prilicno utesno
Igraom slucaja kuci imam te rupicaste naocare pa cu ih fosirati kolko god bude mogo. Nista me ne kosta da probam.

Одлично. Само постепено повећавај дужину ношења. Немој да возиш ауто са њима. Њих је најбоље користити док се ради за рачунаром, нешто чита, гледа ТВ.
>
>
>
>
>
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.
Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако:
. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.
Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца
Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако:

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца