Prekid upotrebe Nuvaring-a i dobitak na težini

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
MillaAnna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 25, 2013 10:16 am

Prekid upotrebe Nuvaring-a i dobitak na težini

Post od MillaAnna »

Godinama sam koristila Nuvaring, a u skoro godinu dana otkako sam prekinula dobila sam oko 8 kg viška (i pored vežbanja i ispravne ishrane) i počela je da mi opada kosa više nego pre. Da li je moguće da je prekid upotrebe ovog sredstva za kontracepciju prouzrokovao ove 2 nepoželjne pojave?

Prsten inače sadrži estrogen i progestin (a zamenila sam ga kondomom). Naravno da ću da dam krv na analizu, ali me zanima da li je moguće da je u pitanju upravo ovo.

Hvala unapred!
MillaAnna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 25, 2013 10:16 am

Re: Prekid upotrebe Nuvaring-a i dobitak na težini

Post od MillaAnna »

Niko nema pojma da li prekid hormonalne kontracepcije ima uticaja na dobitak telesne težine??
Wow kakav "doktor"-forum!!! :o :o :o
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Re: Prekid upotrebe Nuvaring-a i dobitak na težini

Post od Nataš@ »

Ovde nema dežurnih doktora koji bi odgovarali na pitanja. Sve je na dobrovoljnoj bazi, dođe poneko i odgovori na ponešto. Kao i svi ostali.

A šta kaže čika Gugl?

Npr.
http://www.livestrong.com/article/19286 ... -nuvaring/
http://www.ask.com/question/nuvaring-si ... s-stopping

Očigledno je najviše mogućnosti da izostane menstruacija. Nisam čitala sve, jer čak i da je sve to posledica prestanka korišćenja potrebno je samo da daš dovoljno vremena svom telu da se vrati u ravnotežu. Svakako je to manje od neželjenih posledica upotrebe istog.

A ovako, iz tačke gledišta tradicionalnih medicina, otpadne materije koje ne može da eliminiše uobičajenim putevima, telo skladišti "na sigurno", što dalje od vitalnih organa, pa tako i u masno tkivo. Za opadanje kose takođe može da bude uzrok previše toksina u telu.

Za nešto više se obrati dobrom holističkom terapeutu za detaljan pregled.
Odgovori