simptomi trudnoce nakon abortusa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
nesrecna20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 9:19 pm

simptomi trudnoce nakon abortusa

Post od nesrecna20 »

pomozite!!! osecam iste one simptome kao kad sam bila trudna...cak i jace,..spava mi se,imam vrtoglavicu,mucninu,bole me ledja..abortus sam imala 27.marta..nakon 10 dana od abortusa sam radila kucni test i bio je potizivan,sto je kasnije ginekolog rekao da su to nagomilani hormoni ,i da test moze jos mesec dana biti pozitivan..menstruaciju sam dobila odmah drugog dana nakon zadnje popijene pilule..mene brine to sto osecam kao neko treperenje jajnika,kao neko podrhtavanje...kao da je ensto unutra...bojim se.....da li imam razloga za brigu? na kontrolnom pregledu je sve bilo ok,matrerica je bila cista..osecam se loshe..da napomenem,imam ciste na jajnicima..mozda to ima nekakve veze..pomozite :((
ceca76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 11:42 am

Post od ceca76 »

Ne veruje m da ima nesto unutra ,kako ti kazes .Samo siisuvise opterecena.I ja sam mesec dana posle pobacaja mislila da sam trudna(kamo srece da sam bila)javljale su se mucnine i ostali simptomi pa nista.Ne razmisljaj o tome vec o kontracepciji .Ako sam dobro razumela ti nisi htela bebu pa si abortirala.dakle bitna je kontracepcija pa ni kondomi nisu vise toliko skupi.u vreme inflacije ih nije ni bilo a i nije bilo para za njih pa smo se ja i moj dragi(sada muz) kao studenti snalazili za iste.Ja te ne osudjujem,taman posla ,to je tvoja stvar,ali mislim da je abortus nesto najgore sto moze da se ucini.,narocito ako si mlada osoba.Dakle opusteno i drugi put vodi racuna .
nesrecna20
Novi član
Novi član

a

Post od nesrecna20 »

Ceco,sa pilulama sam pocela odmah nakon abortusa..nikad vise necu dozvoliti da mi se nesto slicno desi..jako mi je tesko da se svega secam..jer jako volim decu,sanjala sam o bebi...ali ne pod ovakvim okolnostima..svaka devojka ima svoje razloge zasto se odluci za abortus,nijedna majka,ma koliko da je mlada,luda,neuracunjiva,ne moze da bude hladnokrvna na sve to..ponavljam,svi ti koji osudjuju devojke koje idu na ab,ti nemaju pojma o zivotu.lako je reci ,svako ima pravo da zivi,da se rodi...ali....tu postoji jedno VELIKO ALI...to ALI zna samo moja dusa,i dusa svih ostalih devojaka koje su morale da UBIJU svoje dete.. hvala ti Ceco,utesila si me ...pozic
ceca76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 11:42 am

Post od ceca76 »

Kad sam imala 21g i meni je kasnila pa sam mislila dasam trudna iako sam koristila kontracepciju,tada mi je recimo pao abortus na pamet.Sva sreca te nisam bila inace nezna m sta bih radila.Zato sam rekla da necu da osudjujem jer znam kako je kad si mlad.Na greskama se uci.Sve najbolje
jelena_l
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 2:11 pm

....

Post od jelena_l »

I ja sam imala abortus u 20 godini sad mi je 23..potpuno se slazem sa nesrecnom..ali sad kad imam stabilnu i ozbiljnu vezu nikako ne mogu da zatrudnim a vec pokusavam godinu dana..svi mi kazu da sam previse opteretila sebe i da mnogo razmisljam o tome, tacnije da me grize savest a istina je da ja stvarno ne mogu da se oslobodim toga..danas sam bas bila u crkvi upalila svecu za zdravlje i pomolila se da ponovo zatrudnim..Nadam se da ce mi Bog oprostiti i da ce mi dozvoliti da ispravim gresku.. :cry: :(
nesrecna20
Novi član
Novi član

aaaad

Post od nesrecna20 »

Jelena,potrebna ti je samo VERA!!! imam dve drugarice,jedna je imala 3 abortusa,i to sve u drugom mesecu trudnoce,a sada je postala majka,ima cerkicu od godinu dana,zivu i zdravu...moje je godiste...a druga je dve godine starija od mene,imala je vise od 3 ab,i sada je trudna..sve je u redu...ostale su trudne bez problema..ti se samo opusti..i imaj vere...zelim ti sve najbolje,od srca!!
ibi-ibi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 30, 2009 9:19 pm

Re: aaaad

Post od ibi-ibi »

nesrecna20 napisao:Jelena,potrebna ti je samo VERA!!! imam dve drugarice,jedna je imala 3 abortusa,i to sve u drugom mesecu trudnoce,a sada je postala majka,ima cerkicu od godinu dana,zivu i zdravu...moje je godiste...a druga je dve godine starija od mene,imala je vise od 3 ab,i sada je trudna..sve je u redu...ostale su trudne bez problema..ti se samo opusti..i imaj vere...zelim ti sve najbolje,od srca!!
...ma kako da ne!!!!!!Za sto lakse ostajanje u drugom stanju obavezno uradite 2-3 abortusa!!!!STRASNO!!!!!!
nesrecna20
Novi član
Novi član

cccc

Post od nesrecna20 »

pre svega,nemas pojma sta sam devojci UOPSTE htela da kazem..htela sam da je utesim,da devojke koje su imale vise abortusa su ostale u dr stanju,a kamoli ona...da se devojka ne brine po pitanju toga. ti bre ne pratis temu ili sta
Mikica njegova
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 17, 2013 8:53 pm

Re: simptomi trudnoce nakon abortusa

Post od Mikica njegova »

Ocajna sam molim vas da mi pomognete...Prije 5 dana radila sam abortus u 13 sedmici trudnoce, znaci izazvan je porodjaj, dan prije toga sam imala odnos i sada imam osjecaj da to nije odstranjeno da sam trudna ostala nakon toga da li je to moguce?????
malo zrno
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 09, 2013 1:35 pm

Re: simptomi trudnoce nakon abortusa

Post od malo zrno »

Meni se desilo prvi put da sam imala kiretazu pre 3 godine,a posle godinu i po spontani,isto sam isla na ciscenje i to mi nisu prvi put dobro uradili,tako da sam isla opet. I sad mi se prevrne u stomaku kad pomislim na to i kad se setim. Sad me plasi misao da necu nikad postati majka i da da nesto nije u redu kod mene. Doktorka kaze da tek posle godinu dana pokusavanja moze da konstatuje da nesto nije u redu,a ja svaki dan mislim samo na to iako pokusavam da se opustim i kazem sta bude bice.....
Odgovori