Postovani, nisam izdrazala a da se ne prijavim na forum i postavim pitanje buduci da sam istrazivala enometriozu i naletela na neke postove ovde! Koliko vidim, niko se nije raspitivao za endometriozu pluca. Htela bih da pitam kakvi su obicno njeni simptomi?
Naime, ja sam od februara do danas u tri navrata iskasljala cistu krv u malim kolicinama (svaki put oko jedna kafena kasicica ili manje), dva puta sam obavila sve neophodne testove (krv - u redu uvek, rentgen pluca - uredan nalaz, auskultatorno uredan nalaz, spirometrija uredna) i zakljucak je bio uvek isti - obzirom da se radi o jednom izolovanom slucaju, i da je mala kolicina, te da su nalazi svih testova uredni, najverovatnije je krvni sud (kapilar) te da se ne brinem.
Medjutim, ponovo se desilo pre tri dana i ja sam pocela da povezujem - svaki put kad se desi da iskasljem krv imam menstruaciju (obicno prvi dan).
Mislila sam da ne idem kod pulmologa ovaj put vec da sacekam mesec dana i da vidim kako cu proci prilikom sledece menstruacije, i d li ce se opet desiti iskasljavanje krvi, jer sam vec dosadila zeni (bila sam u februaru, pa pre mesec dana i sad opet, da bi mi ona rekla da ne brinem), ali sam htela da pitam za misljenje da li je moguce da se radi o endometriozi?
Inace imam 28. godina, nemam dece, imam redovne cikluse na 28 dana, pored ovih tegoba imam astmu koja je kontrolisana i nije uzrok ovih problema.
Hvala puno na eventualnom odgovoru!!!
Endometrioza - Pluca???
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik