Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Koliko je sigurno da ce sledeca trudnoca biti uspesna, s obzirom da sam imala spontani u martu. Sada radim na novoj trudnoci ali imam ogroman strah da ce i ovaj put biti nekih problema. Ne znam sta je bio uzrok proslog spontanog, ja sam se super osecala a i nalazi su bili u redu. A tako mi je stalo do toga da budem mama. Mnogo sam zabrinuta, a njagore je sto to prenosim na supruga. Strasno sam zabrinuta
obgyn: [url]http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=4478&highlight=spontani+pobacaj[/url] napisao:Rizik da se desi spontani pobacaj kod SVAKE ZENE je izmedju 10-20%. Nascesci uzrok spontanih pobacaja su hromozomske anomalije koje se srecu u vise od 70% slucajeva.
Analiza mogucih uzroka pobacaja pocinje kada se spontani pobacaj desi 3 puta i onda se zove PONAVLJAJUCI ILI HABITUALNI. Jedini razlog kod koga ja pocinjem analizu uzroka poslije 2 pobacaja je ako je zena stara 35 godina i vise, jer njen fertilitet opada znacajno poslije 35 godine, dostizuci u 40 godina sansu da ostane trudna oko 20 %.
.......Koji je rizik da imate ponovo spontani pobacaj ? Rizike oko 30 % ali isto tako imate 70% sansu da imate normalnu trudnocu.
Prema tome srecno i ne obeshrabrujte se.
. . . . . . . . . . . . . .. . . . . samo za Vas, svira najbolja tamburica Novog Sada (Cat ce valjda da se slozi, a mozda i zapeva): . . . . "izgradicu sajku...od suvoga zlata..."
Dakle Jane...2008. ili 2009. se odrzava neki svjetski kongres u Beogradu na temu kolposkopije i oboljenja cerviksa...tako nesto...pa sam obecala svojoj jako dobroj prijateljici koja je jedan od glavnih organizatora da cu doci ( mozda nesto i prezentiram ), ali sigurno cu da obidjem par kafana, a izmedju ostalih...najpoznatiju novosadsku tamburicu ( poslije Balasa) a ti vjezbaj...gdje cemo da idemo i koje cemo da narucujemo...u ranu zoru...inace bice " mars iz naseg sokaka kad ne umesh da sanjash..."
jane_doe napisao:. . . . . . . . . . . . . .. . . . . samo za Vas, svira najbolja tamburica Novog Sada (Cat ce valjda da se slozi, a mozda i zapeva): . . . . "izgradicu sajku...od suvoga zlata..." , jane_doe