molim komentar na dijagnozu!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
rumbulica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jul 25, 2006 1:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

molim komentar na dijagnozu!

Post od rumbulica »

Konacno sam bila kod ginekologo i odradila pregled , ultra zvuk i izvadila neke hormone.Zamolila bih pojasnjenje i misljenje da li sam dobila odgovarajucu terapiju. Uz pegled :uterus urednog oblika i velicine ,dimenzija 37x67x30mm ,sa jasnim odejkom endometrijuma debljine 7mm ,oba ovarijuma na ocekivanom mestu ,ocuvane strome desni dimenzija 33x42mm ,levi uvecan 41x24mm oba sa klasicnim policisticnim izgledom i dosta folikula rasporedjenih subkortikalno .c. douglasi prazan. FSH 7,7 LH 31.0 ESTRADIOL 29,8 PROLAKTIN 463. TERAPIJA:Primolut nor tablete 2x1 VII 7 dana ,potom od I dana ciklusa jasmin drag . 1X1 III nedelje ,potom jedna nedelja pauze.DIJAGNOZA: Olygomenorrhea-pco syn. pelvis justo minor. Hvala. :)
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Prije nego prokomentarisem nalaz UZ interesuje me kad je bio 1.dan Vase poslednje menstruacije ?
Pozdrav,
ObGyn
rumbulica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jul 25, 2006 1:13 pm

jun

Post od rumbulica »

poslednja menstruacija bila je pocetkom juna ,od tad nisam vise imala,prije te bila je u martu.Doktorka mi je dala ove tablete (primolut nor) da bih dobila menstruaciju,pijem ih vec 4 dana .Rekla mi je da imam ovulaciju 7 ili 8 puta godisnje i da imam nekad lazne ovulacije sta god to bilo,takodje da mi je materica mala ali nistta strasno navodno zbog manjka hormona .Regulisace se kako kaze jasmoin tabletama,nije radila papa test jer kako kaze unutra je sve savrseno.Moja mama kaze da niko u porodici nije imamo policisticne jajnike niti problema sa istim.Puno hvlala na odgovoru jako mi znaci vase misljene!
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

odgovoreno...ne otvarajte novi topik bez potrebe, jer je zbunjujuce i za mene...no problem !
Pozdrav,
ObGyn
Odgovori