Veliki problem sa candidom dete od 8 godina

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Sergioking
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 09, 2012 12:02 pm

Veliki problem sa candidom dete od 8 godina

Post od Sergioking »

Molim za strucno misljenje.
Moja cerka ima 8 godina i od avgusta ima problem sa genitalijama candidom,sekretom.Jako me brine zbog njebih reproduktivnih organa s'obzirom da je jos devojcica.
Ima gusci sekret bele boje i vidljivu kandidu,crvenilo,peckanje,ponekad i sitne bubuljice.Dok maze daktanolom stanje se poboljsava,ali kad prestane eto problema nazad.
2 puta smo radili bris vulve ali je bio negativan na bilo sta(u oba slucajeva je bilo mazano daktanolom,ali je dr pedijatar rekla da nije bitno jer je proslo 12 sati izmedju mazanja i da ce bris pokazati nesto)Bili smo i kod ginekologa za odrasle i ona je konstatovala kandidu i preporucila daktanol.Cim popije antibiotik,ili malo liberalizuje ishranu eto pogorsanja.Zadnji put je pila antibiotik pre 10 tak dana jer joj je urin bio po sa dosta bakterije i dosta sluzi.Dobili smo antibiotik,ali je pocela da ga pije tek nakon uzetog uzorka za urinokulturu.Urinokultura je bila sterilna tj bez patogenih bakterija,sto znaci da je pila antibiotik dzabe a sekret i crvenilo je podivljao.Krvna slika radjena i isto je bila odlicna.Poslednje sto smo raduili je koprokultura ali je i ona dobra(izolovana candida spp ali u malom broju,zvao sam laboratoriju da mi objasne i ljudi mi rekli da je zanemarljiva u granicama,jer ja candida normalni stanovnik c revne flore.
Tako da ni ja ni zena neznamo vise gde udaramo i sta da radimo.KAd odemo kod pedijatra(zivimo u provinciji)gleda nas mutno i ne zna dijagnozu,govori da nije nista strasno,ali kad supruga pogleda dole to je jezivo.
Znaci krvna slika dobra,brisevi dobra,koprokultura dobra,kandida vidljiva golim okom.Plasi se dr da joj da sistemski lek,ali ja mislim da je to jedan od nacina da se konacno resimo problema,ili bar polazna tacka ka resavanju.Evo sad mazemo daktanol i drzimo se candida dijete i stanje je bolje,mene brine sta ce biti posle prestanka terapije,jer se dosad uvek vracalo.
Ako imate iskustva ili ako ste strucni,molim vas najljubaznije za savet.
Hvala.
Srdjan.
Ako nista ne pomogne,pravac na institut za majku i dte kod decjeg ginekologa.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Veliki problem sa candidom dete od 8 godina

Post od aa_aca »

Како ти је ћерка сада?
Sergioking
Novi član
Novi član