Molim za objasnjenje u vezi leka BIPREZ

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
natasa1993
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 24, 2013 8:35 pm

Molim za objasnjenje u vezi leka BIPREZ

Post od natasa1993 »

Imam 19 godina, vec 3-4 godine sam pila enalapril za povisen pritisak, prvo 2x po 5mg dnevno, pa sam presla na 5 mg uvece.. Posto mi nisu nista otkrili, razlog povisenog pritiska je pubertet. Juce sam ponovo nosila holter, koji su mi stavili u Centru za hipertenziju u Klinickom centru, gde mi je doktorka promenila lek. Sada mi je dala da pijem Biprez 2,5 mg 1x1/2 ujutru. Posto mi je zakazala kontrolu 14-og i 21-og avgusta, sto mi je opet malo cudno, dve kontrole za dve nedelje, zanima me kakva je razlika izmedju enalapril leka i bipreza.. Unapred hvala..
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: Molim za objasnjenje u vezi leka BIPREZ

Post od uliks1978 »

Biprez je lek iz grupe beta blokatora,enalapril je ACE inhibitor.Oba leka se koriste kao terapija za hipertenziju.
Ako Vas ne mrzi prekucajte rezultate holtera.
Razlog za dve kontrole u dve nedelje verovatno ima veze sa dejstvom novopropisang leka.Ne brinite previše,u dobrim ste rukama,lekari iz pomenutog Centra za hipertenziju su vrhunski stručnjaci.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Molim za objasnjenje u vezi leka BIPREZ

Post od aa_aca »

natasa1993, ти значи од осмог разреда основне школе имаш повишен притисак. Просто немам речи да окарактеришем понашање лекара у твом случају. Четири године не могу да нађу узрок. То нису ни стручњаци, а камоли врхунски.

Прочитај шта сам на мом сајту www. aca. rs писао о крвном притиску у Савети, Здравље, Притисак.

После тога ми реци да ли си се нашла у неком од разлога и напиши ми колико си висока и тешка? Шта једеш и пијеш (што конкретније) и колико се крећеш и проводиш времена на ваздуху? Наравно, под условом да те занима решење проблема а не само разлика између лекова.
Odgovori