Molim za objasnjenje u vezi leka BIPREZ
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 24, 2013 8:35 pm
Molim za objasnjenje u vezi leka BIPREZ
Imam 19 godina, vec 3-4 godine sam pila enalapril za povisen pritisak, prvo 2x po 5mg dnevno, pa sam presla na 5 mg uvece.. Posto mi nisu nista otkrili, razlog povisenog pritiska je pubertet. Juce sam ponovo nosila holter, koji su mi stavili u Centru za hipertenziju u Klinickom centru, gde mi je doktorka promenila lek. Sada mi je dala da pijem Biprez 2,5 mg 1x1/2 ujutru. Posto mi je zakazala kontrolu 14-og i 21-og avgusta, sto mi je opet malo cudno, dve kontrole za dve nedelje, zanima me kakva je razlika izmedju enalapril leka i bipreza.. Unapred hvala..
Re: Molim za objasnjenje u vezi leka BIPREZ
Biprez je lek iz grupe beta blokatora,enalapril je ACE inhibitor.Oba leka se koriste kao terapija za hipertenziju.
Ako Vas ne mrzi prekucajte rezultate holtera.
Razlog za dve kontrole u dve nedelje verovatno ima veze sa dejstvom novopropisang leka.Ne brinite previše,u dobrim ste rukama,lekari iz pomenutog Centra za hipertenziju su vrhunski stručnjaci.
Ako Vas ne mrzi prekucajte rezultate holtera.
Razlog za dve kontrole u dve nedelje verovatno ima veze sa dejstvom novopropisang leka.Ne brinite previše,u dobrim ste rukama,lekari iz pomenutog Centra za hipertenziju su vrhunski stručnjaci.
Re: Molim za objasnjenje u vezi leka BIPREZ
natasa1993, ти значи од осмог разреда основне школе имаш повишен притисак. Просто немам речи да окарактеришем понашање лекара у твом случају. Четири године не могу да нађу узрок. То нису ни стручњаци, а камоли врхунски.
Прочитај шта сам на мом сајту www. aca. rs писао о крвном притиску у Савети, Здравље, Притисак.
После тога ми реци да ли си се нашла у неком од разлога и напиши ми колико си висока и тешка? Шта једеш и пијеш (што конкретније) и колико се крећеш и проводиш времена на ваздуху? Наравно, под условом да те занима решење проблема а не само разлика између лекова.
Прочитај шта сам на мом сајту www. aca. rs писао о крвном притиску у Савети, Здравље, Притисак.
После тога ми реци да ли си се нашла у неком од разлога и напиши ми колико си висока и тешка? Шта једеш и пијеш (што конкретније) и колико се крећеш и проводиш времена на ваздуху? Наравно, под условом да те занима решење проблема а не само разлика између лекова.