...anyushkam napisao:ja sam kod doktora tarabara lecila helicobacter i IBS, i imam samo sve najbolje da kazem.
ne samo sto je odlican doktor, takodje je i super covek.
preporucujem svima.
Gospođo, Gospođice, ili Gospodine,
pisali ste u ženskom rodu, pa ću se i ja Vama tako obratiti. Pročitah Vaš dijalog sa članovima foruma, i po samom početku dijaloga, nađoh nešto što me zanima. Vi ste lečili helicobacter pylori? Ja ću Vam pisati moj problem a neću se mešati u Vaš? U zadnjih nekoliko godina, posle jela, kod mene je došlo do nadimanja stomaka, pritisak u istom, bez bolova, praćeno gasovima, bilo šta da pojedem, podrigivanje i gasovi. Bilo mije neprijatno, uvek, ili često sam morao u WC-u, ne zbog toalete/nužde, već zbog gasova; dalje prati me preterano podrigivanje i pre i posle jela. Preporučeno mije dosta žvakanje; ali problem nije nestao. U zadnjih nekoliko meseci, posle jela, pola sata ili sat vremena, dolazi do naglog stvaranja šlajma, kao sekret iz nosa(u običnom žargonu - sline) i traje sat, ili nešto duže( sa kolačima, slatkišima, je najgore). Zaključio sam, da sekret nije iz nosa i sinusa, pa sam zatražio detaljne kontrole, nosa, grla, sinusa, ulazak kamere u želudac, ispitivanje creva, ( neznam kako se kaže srpski) jer živim na nemačkom govornom području. I da ne dužim, uzorkom iz želudca, dijagnozistirano mi je postojanje helicobacter pylori u želudcu. Dobio sam dve vrste antibiotika i tablete koje prate ove antibiotike (rezistencija kiseline u želudcu). Interesuje me: dali se sa jednom dozom u jednoj partiji, neutrališu bakterije, ili se eventualno mora produžiti još jednom turom lekova? S` obzirom da ste iste lečili i izlečili dali ste zadovljni i vidite rezultat uništenih bakterija? Evetualno, dali Vam je Vaš doktor sa VMA rekao, odakle su, ili od čega se dobijaju? Ne prenose se dodirom, već poljupcem??? Dali Vam je to doktor rekao? Hvala Vam, unapred, na odgovoru i za uzvrat, želim Vam dobro zdravlje i još lepši život...