dr. Dino Tarabar

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

petrolikio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 31, 2009 11:11 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: dr tarabar

Post od petrolikio »

anyushkam napisao:ja sam kod doktora tarabara lecila helicobacter i IBS, i imam samo sve najbolje da kazem.
ne samo sto je odlican doktor, takodje je i super covek.
preporucujem svima.
...
Gospođo, Gospođice, ili Gospodine,
pisali ste u ženskom rodu, pa ću se i ja Vama tako obratiti. Pročitah Vaš dijalog sa članovima foruma, i po samom početku dijaloga, nađoh nešto što me zanima. Vi ste lečili helicobacter pylori? Ja ću Vam pisati moj problem a neću se mešati u Vaš? U zadnjih nekoliko godina, posle jela, kod mene je došlo do nadimanja stomaka, pritisak u istom, bez bolova, praćeno gasovima, bilo šta da pojedem, podrigivanje i gasovi. Bilo mije neprijatno, uvek, ili često sam morao u WC-u, ne zbog toalete/nužde, već zbog gasova; dalje prati me preterano podrigivanje i pre i posle jela. Preporučeno mije dosta žvakanje; ali problem nije nestao. U zadnjih nekoliko meseci, posle jela, pola sata ili sat vremena, dolazi do naglog stvaranja šlajma, kao sekret iz nosa(u običnom žargonu - sline) i traje sat, ili nešto duže( sa kolačima, slatkišima, je najgore). Zaključio sam, da sekret nije iz nosa i sinusa, pa sam zatražio detaljne kontrole, nosa, grla, sinusa, ulazak kamere u želudac, ispitivanje creva, ( neznam kako se kaže srpski) jer živim na nemačkom govornom području. I da ne dužim, uzorkom iz želudca, dijagnozistirano mi je postojanje helicobacter pylori u želudcu. Dobio sam dve vrste antibiotika i tablete koje prate ove antibiotike (rezistencija kiseline u želudcu). Interesuje me: dali se sa jednom dozom u jednoj partiji, neutrališu bakterije, ili se eventualno mora produžiti još jednom turom lekova? S` obzirom da ste iste lečili i izlečili dali ste zadovljni i vidite rezultat uništenih bakterija? Evetualno, dali Vam je Vaš doktor sa VMA rekao, odakle su, ili od čega se dobijaju? Ne prenose se dodirom, već poljupcem??? Dali Vam je to doktor rekao? Hvala Vam, unapred, na odgovoru i za uzvrat, želim Vam dobro zdravlje i još lepši život...
trlja baba lan
Duchess
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 2:13 pm

Post od Duchess »

Ja sam kod dr Tarabara uspešno izlečila H.p. infekciju i IBS mi se smirio, a takodje su se lečili moja mama, muž, koleginica i drugarica. Mama i muž su rešili svoj IBS i povišenu želudačnu kiselinu a koleginica i drugarica još piju terapiju, ali su zadovoljne. Imam samo reči hvale za ovog doktora jer je, osim što je očigledno sturčnjak, i super čovek. Može se lepo razgovarati sa njim, što je redak slučaj sa doktorima u Srbiji, i spreman je da odgovori na sva pitanja koja mu pacijent postavi.
Jai Mahakali, ayo Gorkhali!
Pedja Jo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 02, 2009 7:25 pm

Post od Pedja Jo »

Molim iskustva oko ishrane kod IK. Mene dugo muci (6-7 meseci) bez naznaka da ce se uskoro povuci. Pravi mi velike probleme, tesko varim, kasaste stolice, gastritis... Prija mi bareno povrce (brokuli, sargarepa, koren presuna, boranija), belo meso i riba, junetina, jaretina, ovas, ...
panda11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 1:42 pm

Re: dr. Dino Tarabar

Post od panda11 »

O doktoru Tarabaru sve najbolje.Retko postoji neko ko je takav strucnjak a pri tome i dobar covek.
summer1969
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 03, 2013 11:12 pm

Re:

Post od summer1969 »

Kicha napisao:doc. Dino Tarabar je jedan od najboljih gastroenterologa i onkologa u regionu. Cene za civile na VMA su 1800din a privatno ordinira u Intertimu i UNA klinici i cene nisu mnogo vise a ne ceka se kao ovde mesec-dva...svaka preporuka
Ne sumnjam u njegove kvalitete kao lekara, verovatno je tako kako skoro svi ucesnici foruma kazu, ali da su cene slicne-nisu. On ordinira u Galathei i cene su sacuvaj Boze, a inace sam stekao utisak da se uzorci tkiva gotovo obavezno salju u Histo Lab. Mene je kolonoskopija sa anestezijom i dva uzorka tkiva kostalo ukupno 32.200 dinara. Cak ni patohistologijom lekar koji ju je radio nije mogao ni da potvrdi, ni da iskljuci Mb. Crohn, ali je dr Dino na osnovu simptoma vidjenih un zavrsnom delu ileuma konstantovao da je Mb. Crohn. Istu dijagnozu bih u Varnavi u Nisu kod dr Aleksandra Nagornog dobio za 11.700 dinara + jedan uzorak tkiva. Drugo, tamo vas svim silama ubedjuju da kolonoskopiju radite u analgosedaciji, ali ne zbog vas, nego zbog sebe, jer tako traje mnogo krace, a sve se nekako radi prebrzo. Jer, dok ja treba da popricam sa doktorom drugi pacijent je vec anesteziran i nemate mnogo vremena da se detaljno raspitate o svojoj bolesti, tako da sam Galatheu napustio sa mnogo nedoumica, pa sam narednih sedam dana dok nisu stigli rezultati PH proveo prilicno traumaticno. To je ono sto sam hteo da kazem, inace apsolutno ne negiram da je sto se strucnosti tice ovako kako kazete, jer vidim da na netu postoje samo reci hvale za njega.
Maca Milovina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 01, 2013 3:03 am

Post od Maca Milovina »

ja sam čula sve pohvale za Dina Tarabar,ali se nisam lečila kod njega.
Hvala članu koji je napisao gde Dino radi privatno,stvarno mi ta informacija znači.

Čak sam na nekom Crnogorskom forumu čitala kako ga je jedan bolesnik koji se lečio hvalio na sav glas !
summer1969
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 03, 2013 11:12 pm

Post od summer1969 »

Maca Milovina napisao:ja sam čula sve pohvale za Dina Tarabar,ali se nisam lečila kod njega.
Hvala članu koji je napisao gde Dino radi privatno,stvarno mi ta informacija znači.

Čak sam na nekom Crnogorskom forumu čitala kako ga je jedan bolesnik koji se lečio hvalio na sav glas !
Ne znam da li zahvaljujete meni ili ovom sto kaze da dr Dino radi u Intertimu. Verovatno je u to vreme radio u Intertimu, ali mislim da vise tamo ne radi. Ono sto je sigurno je da je sada Galathea jedna od poliklinika gde ordinara, da li i jedina, to ne znam. Ali, mozda bi ipak trebalo da razmislite o nekom lekaru koji bi vam posvetio svu paznju ili kod dr Dina, ali na VMA. Mislim da u Galathei za novac koji placate vi cete dobiti tacnu dijagnozu, ali su inflamatorne bolesti creva previse ozbiljne i da bi kontakt pacijent-lekar morao postojati sve vreme trajanja terapije. Meni je receno da tri meseca pijem lekove i posle toga uradim analize (preporuceno mi je i u kojoj laboratoriji) i kontrolnu kolonoskopiju, a tokom ta tri meseca moze vam se desiti da imate bol, pa onda morate potraziti drugog lekara koji vam je blizu. Naravno, ja ovo govorim iz svog ugla, posto mi je Beograd udaljen skoro 300 km, a telefon da dobijete-na to nemojte ni pomisljati. Jednostavno, ja za sopstveni novac hocu da lekar ima vremena da mi odgovori na sve moja pitanja, i sta da jedem, i koliko puta,i sta ne smem da jedem, itd. Ja ga sve to, doduse, nisam ni pitao jer kad ste tek probudjeni iz anestezije tesko da su vam misli bistre, a mislim da je to trebao da mi kaze, bez obzira sto ga nisam pitao. Nadam se da sam vam pomogao, zelim vam svako dobro.
Maca Milovina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 01, 2013 3:03 am

Post od Maca Milovina »

a da,znam da radi Dinu u Galathei.Hvala.
Odgovori