Adenom Hipofize i ketoza

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
FXX
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 19, 2013 2:55 pm

Adenom Hipofize i ketoza

Post od FXX »

Pozz svima, Imam jedno pitanje na koje mi nutricionisti ne mogu dati odgovor vec traze da se konsultujem sa endokrinologom, a pre mesec dana sam bila na kontroli tako da sad ako zakazem pustice me tek za 6 meseci.
Dakle, imam mikro adenom hipfize, samo prolaktinemiju, sad sam radila analize prolaktin je extra, u granicama normale, pijem samo jedan bromokriptin dnevno vec 2 godine od 2,5 , cak se sumnja da je nestao skroz ali cekam magnet pa cemo to i potvrditi.
E sad meni nutricionista ne dozvoljava da idem na visoko proteisku dijetu jer se plasi da kad udjem u fazu ketoze moze biti neki problem zbog bromokriptina, pa mi je trazila konsultaciju sa endokrinologom. Iako to meni nema nikakve logike, jer ja sam skoro pa skinuta sa terapije, a i samo imam prolaktinemiju, al ajde ona je doktor, mozda zna nesto sto ja ne znam, hehehehhe. Salu na stranu, mozete li mi pomoci nekako, da li mi ketoza moze naskoditi.
Hvala u napred
enesrakovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 22, 2013 8:38 pm

Re: Adenom Hipofize i ketoza

Post od enesrakovic »

Ne nemoze ti naskoditi,,...uzivajjj
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Re: Adenom Hipofize i ketoza

Post od Jelisej »

Mislim da je nisko-proteinska hrana cini bromokriptin za nijansu efektivniji, (iz meni nepoznatih razloga), not to ne znaci da ima nekih nus-pojava na visoko-proteinskoj hrani. E sad koliko su visoko-proteinske ishrane zdrave i preporucljive- to je vec diskutabilno- no u SAD imaju neka geneticka testiranja koja pokazuju kakva kombinacija ishrane najbolje odgovara. Mislim (nisam siguran) da vecini iz Sredozemlja ugljeni hidrati dobro dodju. Ponekad s izbacivanjem ugljenih hidrata dodje do pada nivoa hormona kod odredjenih osoba.
Odgovori