imas ovde sve iz prve ruke
http://www.roditelj.com/forums/index.ph ... opic=17133
a za slucaj da se ne mozes prijaviti evo kopiram:
"Drage moje posto ste uglavnom upratile kako sam se ja napatila oko termina i dokumentacije za Maribor,resih da otvorim novi topic i da tu napisem sta sve treba da im se dostavi od iste.
Ako neko ima druge informacije o ovoj temi,neka slobodno pise -sto vise informacija to bolje!!!
Buba je na temi Maribor (vrednica jedna ) prikacila knjizicu koja se dobije iz Maribora i njihove statistike uspesnosti kao i cenovnik.
Ne bih da miniram temu,jer se vec rasplela polemika koje za maribor a ko ne,tako da otvorih ovaj topic.
Ako admin ili neko drugi smatra da ovoj temi nije mesto ovde ili da treba da se izbrise ili premesti,slobodno neka reaguje.
Ukratko,ovde cu napisato kako se dopeva u postupak u Mariboru od prvog koraka.Ako negde pogresim, nemojte mi uzeti za zlo,slobodno me ispravite ili gadjajte !
Kad se odlucite u kojoj klinici cete leciti bestiju (neplodnost) potrebno je da posaljete mail na adresu
[email protected] u kome navodite koji je vas problem,koje ste sve postupke radili do sada (iui,ivf,...),koje analize posedujete,koliko imate godina vi i vas suprug,koliko godina se borite sa sterilitetom i da bi ste voleli kad bi vas uvrstili na spisak za postupak.Na kraju pisma posaljete sve svoje podatke (ime prezime,adresa,postanski broj i mesto,kontakt telefon i mail adresu) ili ih nazovete na 00386 2 321 24 60 i konsuktujete se sa njima direktno.
Nakon par dana (uglavnom) gospodja Suzana Knuplez ce vam odgovoriti na mail u kome ce navesti da im je drago sto ste njih izabrali (tra la la) i da trenutno narucuju za mesec..... (taj i taj,te i te godine) i da je potrebno da ima posaljete sledecu dokumentaciju (postom,najbolje sa pouzecem,vrednosno pismo):
NAPOMENA:SVU DOKUMENTACIJU KOJU POSEDUJETE PRETHODNO KOPIRAJTE U NAJMANJE 2 PRIMERKA,ZA NE DAJ BOZE!!!
za zenu: FSH,LH,PROLAKTIN U SERUMU (izmedju 2 i 5 dana mensturalnog ciklusa)
TSH,T3 i T4
CHLAMYDIA TRACHOMATIS
MARKERI HEPATITISA B i C
HIV1 i HIV2
KRVNA GRUPA i RH FAKTOR
VDRL
i ako imate HISTEROSALPINGOGRAFIJA (HSG)
LAPAROSKOPIJA-HISTEROSKOPIJA
OPERACIJA NA JAJNICIMA,JAJOVODIMA ILI MATERICI
za muskarca:
VDRL
HIV1 i HIV2
MARKERI HEPATITISA B i C
SPERMOGRAM
Sve se to posalje na :
Splošna bolnišnica Maribor
Oddelek za reproduktivno medicino
Pisarna OBMP
Ljubljanska ul. 5
2000 Maribor
Slovenija
Jedna napomena da pri tom primanju maila iz Maribora,znaci da treba ODMAH da im saljete svoju dokumentaciju koju imate,ukoliko nemate sve posaljite sta imate i pritom navedite da vam fali to,to,to i to i da cete im to dostaviti cim pribavite sve.To oko slanja dokumentacije odmah,nije navedeno u mailu,ali ce te tako sebi zagarantovati termin koji su vam prvobitno napisali.
Takodje jedan savet da pri slanju medicinske dokumentacije odmah posaljete i FOTOKOPIJU PRVE STRANE PASOSA OD VAS I VASEG SUPRUGA.
Razlog;to ce vam traziti sigurno a rok da to posaljete je najkasnije 5 meseci pre postupka.Posto su meni jasmo poslali ostatak dokumentacije,ja zamalo da promasim taj rok,pa vam savetuje da to odma uradite.
Takodje im posaljite jedan mail da potvrdite da ste primili obavestenje i pitajte za potvrdu kada su vas primili u postupak(za koji mesec).
Nakon slanja dokumentacije,u roku od 2 meseca stize vam odgovor iz Maribora da su primili vasu dokumentaciju (ne mora da bude 2 meseca,moze i dve nedelje.meni su javili za dve nedelje da su primili i da ostatak sledi za 2-3 nedelje) sa propratnom literaturom (koja ne mora da ide zajedno (kao i kod mene sto je bio slucaj) u kojoj vam opisduju postupak i pisu da treba da im posaljete kopije pasosa.
Takodje vam salju formular koji treba da popunite.E sad kod tog formulara ima zackoljica jer nigde ne piser da li i njega treba da posaljete zajedno sa kopijama pasosa ili da donesete kad budete dolazili.Moj savet vam je da ga kopirate (kao i svu dokumentaciju) i da posaljete zajedno sa kopijama pasosa (ukoliko ih niste poslali ranije) ili samo taj formular.Bitno je da ga samo posaljete.
Od dokumentacije koju vam salju iz Maribora treba da dobijete:
- napismeno termin kada su vam zakazali embriotransfer
-obavestenje da posaljete kopije pasosa i da to treba da uradite BAREM 5 MESECI pre planiranog zahvata.
-cenovnik (koji ne mora bas da bude vazeci-meni su poslali iz marta 2006,a ja u postupku januar 2007!)
-spisak tima lekara i sestara koji ce se brinuti o vama
-formular "podaci o dosadasnjem ljecenju neplodnosti"
-knjizicu o vantelesnoj oplodnji (koju je buba postavila na temi Maribor)
Ukoliko imate nekakvih nejasnoca slobodno im saljite mejlove koliko god da je potrebno dok ne dobijete potrebno objasnjenje ili ih nazovite telefonom (koji je gore naveden)."
Nadam se da sam vam pomogla sa ovim informacijama.
koja mu je specijalnost ne znam.