ČUDAN problem sa očima
ČUDAN problem sa očima
Poštovani,
pišem ovde jer do sada nisam nigde videla da neko ima problem sa očima koji imam ja.
Imam dioptriju već dve godine, a ona je -0.75 levo oko i -0.50 desno. Pri prvom pregledu mi je doktorka stavljala i kapi i pregledala me na onoj čudnoj spravi gde se stavi brada na nešto i onda moraš da gledaš u neko svetlo što tamo ima itd. Dakle, nije bio samo običan pregled. To napominjem jer da imam nešto u očima ona bi to valjda videla...
E sada. Moj problem je kada pomeram oči levo-desno ili prosto kada brzo pogledam u stranu ili gore, tada mi se dešavaju neki čudni trnci koji prođu kroz celo telo. Obično kroz ruke i noge i tu negde oko grudi. I to ne baš pravi trnci tipa da me boli ili nešto nego jednostavno neprijatnost. Ti ''trnci'' najviše odgovaraju npr. onom osećaju kada se ujutro protežete pa vam kroz ruke i noge onako ''prostruji i zadrhti'' e tako i kod mene samo u očima i to se automatski prenosi na telo.
Dakle, ti simptomi se ne dešavaju ako gledam pravo u jednu tačku ili ako pomeram oči vrlo sporo.
Da li je moguće da to ima veze sa kičmom?
Pošto imam deformitet koji mi je uočen još pre 7-8 godina ali nikada nisam htela kod ortopeda...I boli me često kičma u predelu lopatica i u vratnom delu.
Molim za odgovor i bilo kakvu pomoć.
pišem ovde jer do sada nisam nigde videla da neko ima problem sa očima koji imam ja.
Imam dioptriju već dve godine, a ona je -0.75 levo oko i -0.50 desno. Pri prvom pregledu mi je doktorka stavljala i kapi i pregledala me na onoj čudnoj spravi gde se stavi brada na nešto i onda moraš da gledaš u neko svetlo što tamo ima itd. Dakle, nije bio samo običan pregled. To napominjem jer da imam nešto u očima ona bi to valjda videla...
E sada. Moj problem je kada pomeram oči levo-desno ili prosto kada brzo pogledam u stranu ili gore, tada mi se dešavaju neki čudni trnci koji prođu kroz celo telo. Obično kroz ruke i noge i tu negde oko grudi. I to ne baš pravi trnci tipa da me boli ili nešto nego jednostavno neprijatnost. Ti ''trnci'' najviše odgovaraju npr. onom osećaju kada se ujutro protežete pa vam kroz ruke i noge onako ''prostruji i zadrhti'' e tako i kod mene samo u očima i to se automatski prenosi na telo.
Dakle, ti simptomi se ne dešavaju ako gledam pravo u jednu tačku ili ako pomeram oči vrlo sporo.
Pošto imam deformitet koji mi je uočen još pre 7-8 godina ali nikada nisam htela kod ortopeda...I boli me često kičma u predelu lopatica i u vratnom delu.
Re: ČUDAN problem sa očima
Najbolje da posetis i ortopeda i oftalmologa jer cudni su simptomi i predpostavljam da ti smetaju.Ailith napisao:Poštovani,
Да би била сигурна да ли ти нешто фали или не, препоручујем ти ирисдијагностику. Можеш о њој да прочиташ на сајту http://www.* REKLAMA */usluge/irisdijagnostika
Ако ниси ухватила адресу сајта због "рекламе", ускоро ћу га поставити на мој сајт (види профил). Ради се о Балансмедици. Не знам да ли ирисдијагностику још неко ради тако детаљно.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 28, 2013 11:14 pm
I meni isto... 

Због овога треба да идеш на намештање ребара, масажу и да радиш вежбе. Проблем са кичмом и мишићима у том региону може да изазове проблеме и са очима и срцем и крвним притиском и тако даље. На мом сајту сам нешто писао о томе.Ailith napisao:....I boli me često kičma u predelu lopatica i u vratnom delu.....
jesi rešio nešto?radoskosta napisao:I meni isto...
ja još uvek nisam, povremeno se javlja, nekada ne, i tako u krug
Ишла на сређивање кичме и укљештења?
ne, idem sledeće nedelje kod ortopeda, sve ću mu pojasniti i videću šta će on reći
А прошло је пола године?! Не могу то да разумем.
Ортопед ти ништа неће помоћи. Нађи доброг физиотерапеута или костоломца да те лепо намести.
Ортопед ти ништа неће помоћи. Нађи доброг физиотерапеута или костоломца да те лепо намести.
pa nije mi se javljalo do neki dan -.-
Ниси установила шта је био узрок тако наглог појављивања проблема после толико дугачке паузе?
ne, ništa ne znam...
dva lekara sam pitala šta bi moglo da bude oni nemaju pojma...
ali onako usput sam pitala, nisam išla ni na kakav pregled osim krvne slike (koju sam radila zbog nečeg skroz desetog i ona je bila u redu) ostatak - pojma nemam, videću sledeće nedelje
dva lekara sam pitala šta bi moglo da bude oni nemaju pojma...
ali onako usput sam pitala, nisam išla ni na kakav pregled osim krvne slike (koju sam radila zbog nečeg skroz desetog i ona je bila u redu) ostatak - pojma nemam, videću sledeće nedelje