vantelesna oplodnja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
medarevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 28, 2012 10:12 am

vantelesna oplodnja

Post od medarevic »

Zravo...imam 42 god .14 god.braka ...jedanput sam pokusala sa insiminacijom i 3 puta vantelesno ali nazalost nije uspelo ...nisam klonula duhom ...pa nemojte ni vi..ja sam to radila kod dr.Sanje Sibincic u Banja Luka... o svom trosku ali sad moram da cekam posto moje godine prelaze njihov limit ...da bi drzava platila tj.R.Srpska ili Federacija moras da imas manje tj.do 40god. ko ima oni snose troskove..pa tako da ja nemam sanse ...ali ipak trudit cu se da saznam gde bi mogla pokusati sa bar malom pomoci ...ako znate gde da se obratim za malu pomoc napisite mi ako ne ...nista ...pokusat cu kao i do sada.Mogu samo reci nada umire zadnja i neodustajite.
Modem56k
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 30, 2012 1:33 am

Re: vantelesna oplodnja

Post od Modem56k »

Vantelesna sa donacijom jajne celije je prilicno uspesna. Najbolje je direktno kontaktirati ustanovu koja to radi, recimo u Pragu postoje dve : IVF Europe i Pronatal. U Beogradu postoje klinike posrednici koje uzimaju proviziju oko 1500-2000 eura, tako da umesto 4500 eura bespotrebno platite 6500 eura tim klinikama. Ceski se dosta razume, tamo rade doktori sa nasih podrucja i sve mogu da objasne sta treba.
Genesis Medical iz Beograda je jedan od posrednika, ne preporucujem iz licnog iskustva njihovo posredovanje jer uzimaju veliku proviziju za nikakvu uslugu.
Znaci sami kontaktirajte Prag, odete tamo i zavrsite posao brzo i lako sa ustedom od min 1500 eura
ana_bgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 05, 2013 8:49 pm

Re: vantelesna oplodnja

Post od ana_bgd »

Tri godine pokusavamo da ostanemo trudni I bezuspesno...Isli smo million puta na utvrdjivanje plodnog dana I pokusavali I pokusavali I nista...S obzirom da smo sve vreme obilazili privatnu kliniku doktorica nam je predlozila da skupljamo papire polako I da udjemo u process za vantelesnu sto smo mi I prihvatili.E sad u frontu moraju bar tri puta da odrade inseminaciju pa tek onda da ides na komisiju I td.Prva inseminacija I desilo se cudo :).Ostali smo trudni totalno iznenadjeni I srecni :).Nasa doktorica je ostala u cudu,cak nam je rekla da ona pacijentima napise da su bili vec na tri inseminacije da ne bi gubili vreme vec da idu odmah na komisiju za vantelesnu...Eto htela sam da kazem svima da ne gube nadu I da veruju da ce se to desiti...P.S. ja imam samo jedan jajovod,tako sam rodjena.
Odgovori