Hitnoo potreban odgovor.. Iscedak iz vagine?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Jelena Lagumdzija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 10, 2013 1:33 pm

Hitnoo potreban odgovor.. Iscedak iz vagine?

Post od Jelena Lagumdzija »

Cao,imam pitanje.. imam vec neko vreme iscedak iz vagine i tece puno. Mislim da odjednom kada izbaci da je to kolicina 1. supene kasike. Sta je to u pitanju sto tece toliko.. molim vas da mi pomognete???!! hvala.... :cry: :cry: :cry:
Alex26
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 02, 2013 8:36 am

Re: Hitnoo potreban odgovor.. Iscedak iz vagine?

Post od Alex26 »

Jelena Lagumdzija napisao:Cao,imam pitanje.. imam vec neko vreme iscedak iz vagine i tece puno. Mislim da odjednom kada izbaci da je to kolicina 1. supene kasike. Sta je to u pitanju sto tece toliko.. molim vas da mi pomognete???!! hvala.... :cry: :cry: :cry:
I ja isto ima vrv isti problem, nemam svrab, peckanje ali iscedak isto tako i ja mislim supena kasika. :(
Ako neko zna neka preporuci nesto.
LolaXY
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 16, 2013 11:58 pm

Re: Hitnoo potreban odgovor.. Iscedak iz vagine?

Post od LolaXY »

Najbolja preporuka koju mogu da dam je da se obratite ginekologu, ali kao neko ko citavog zivota ima problema sa pojacanim sekretom reci cu Vam svoja iskustva pa mozda nesto prepoznate. Takodje sam imala problem sa tim 'izbacivanjem odjednom', ali se situacija u poslednje vreme znatno smirila.

Najvaznije od svega je da utvrdite da li je sekret promenio boju i miris i u kom se periodu menstrualnog ciklusa njegovo pojacano izbacivanje javlja. Ukoliko se pojacano lucenje sekreta javlja odmah po prestanku menstruacije, najverovatnije je u pitanju neka infekcija jer je tada vaginalna flora u najkriticnijem stanju. Pojacan sekret u toku i posle ovulacije je manje-vise normalan, ukoliko, opet kazem nema drasticnih promena. Moguce je da u tom periodu bude belji nego inace, grudvastiji i gusci. I pojacano lucenje sekreta u danima pred samu menstruaciju se smatra normalnim, ali ga svejedno treba proveriti.

Procitajte o ektopiji, odnosno promeni na grlicu materice koja se javlja kao posledica hormonalne aktivnosti jajnika u reproduktivnom periodu zivota svake zene. Ektopija sama po sebi znaci da se na grlicu materice ( koji se inace sastoji od plocastih epitela ) nalaze i cilindricni epiteli od kojih je izgradjena unutrasnjost materice. Najcesce se karakterise kao ranica na grlicu materice. Samo po sebi ovo stanje ne zahteva lecenje, ali zahteva pracenje. Svakako se moze ukloniti raznim metodama.

Osim toga, dijagnoza moze biti vaginoza ili colpitis, zapaljenje sluznice vagine zbog prisustva patogenih bakterija koje tu mogu dospeti iz mokracnog kanala, debelog creva ili prenete putem seksualnog odnosa.

Na osnovu same informacije 'imam pojacan sekret' ne moze se mnogo zakljuciti. Najbolje je da uradite bris na osnovu kojeg ce vam ginekolog prepisati odgovarajucu terapiju, ukoliko je potrebna. U medjuvremenu, mozete da ispirate spoljne genitalije mlakim cajem od zalfije ili da probate sa biljnim vaginaletama koje imaju umirujuce i antisepticno dejstvo ( kantarionovo ulje, zalfija... ).

Ovo pisem kao laik i ne bih se usudila da Vam preporucim odredjeni lek bez postavljene tacne dijagnoze. Srecno! :)
Odgovori