Poštovani,
mojoj majci je ustanovljena dijagnoza Icterus e obstrucione.
U subotu joj je jako loše bilo (jak bol u sredini ispod rebara koji se širio sa jedne i druge strane ispod rebara, na sam dodir stomaka bol je bio prisutan, telo je dobilo žutu boju, a beonjače nisu više bile bele nego žute), pa smo je hitno odveli u bolnicu, gde su izvadili krv i nalazi su pokazali da je bilirubin ukupni bio 197, a o ovaj drugi 180, aminelaza je bila 20. Uradili su joj ultrazvuk, gde je konstatovano da ima kamenje u žuči i da je pankreas upaljen, pa su joj i uradili CT koji je pokazao da je pankreas upaljen, a ostali organi da su u redu. Međutim, dali su joj infuziju, poslali su nas kući uz terapiju da pije buskopan i ranisan i rekli da ona nije hitan slučaj i da ode kući, a u ponedeljak da dođe u 8h da se uradi ERCP (specijalizovana tehnika koja se koristi za ispitivanje kanala ili „drenažnih cevčica“ žučnog mehura, pankreasa i jetre).
Međutim, posle podne se pojavila alergija u predelu struka, stomaka i blago na nogama.
U ponedeljeka oko 4h je mami bilo jako loše, pa smo hitno otišli u bolnicu, gde su joj odmah izvadili krv, a nalazi pokazali da je aminelaza 1200, a bilirubini su ostali na istom.
Da li su joj infuziju i inekciju protiv bolova.
Ostavili je u bolnici da leži. U sredu su joj uradili ERCP i doktor je rekao da je izvadio kamen koji je začepio kanal i koji je upalio pankreas. Posle toga su joj do danas vadili u par navrata krv i svi rezulati pokazuju da je i bilirubin počeo opadati i aminelaza, što je odlično. Juče je trebala biti operacija vađenje žučane kese, ali je nisu operisali zbog alergije, pa se konsultovao Dermatolog koji je rekao dok se ne otkloni alergija da se ne sme operisati.
Ukinuli su joj sve lekove koje pila, jer sumnjaju da je neki od lekova izazvao alergiju.
Ono što me interesuje je to, da li ta alergija može biti opasna i da li znate zbog čega se pojavila?
Hvala lepo
Icterus e obstrucione
Re: Icterus e obstrucione
Pozdrav veliki
Ja sam dobio uput za ERCP pregled, za uklanjenje kamenca iz zucnog voda, bilirubin u padu (sto je i najvaznije) a zanima me, jel ERCP bolan? Kakav je to pregled?
Ja sam dobio uput za ERCP pregled, za uklanjenje kamenca iz zucnog voda, bilirubin u padu (sto je i najvaznije) a zanima me, jel ERCP bolan? Kakav je to pregled?