Eritroplaknia

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
komi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 20, 2006 3:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Eritroplaknia

Post od komi »

Pozdrav svima!
Imam problem pa ocekujem neki odgovor na tu temu,posto sam pomalo zabrinuta :( Da li znate sta je to eritropaknia pvu i koliko je to opasno?
jedina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 10, 2006 12:26 pm

Post od jedina »

draga moja eritroplakia pvu kako ti i pise na nalazu jeste ranica na grlicu materice!!!!cudno ako si vec bila na pregledu to dr nije rekao!!o ranicama ima dosta na ovom forumu pa precesljaj!!puno srece! :roll:
komi
Novi član
Novi član

Post od komi »

Hvala ti PUNO na odgovoru! :)
komi
Novi član
Novi član

Post od komi »

Draga jedina, i ja se pitam kako to da mi doktorica nije nista rekla, sem sto je u nalazima napisala da je u pitanju eritroplaknia... Rekla mi je da dodjem posle menstruacije da mi uradi papa test. Mozda nece nista da kaze dok ne budu svi rezultati... :cry: A do tada... Kazi mi samo koliko imam razloga za strah. Unapred sam zahvalna!
jedina
Novi član
Novi član

Post od jedina »

nista strasno!!!!ima je dosta devojaka i nema razloga za paniku!!imam je i ja vec duze vreme,lecila sam je tusiranjem mada sad po misljenju mog dr treba da je pratim samo,i redovnije da dolazim na preglede!!!!Meni je stanje malo gore ( malo vise ) jer imam dodatnih problema sa donjom karlicom pa mi je sve to kao slag na tortu!!a Dr ti nije rekla za dzabe da uradis papa test, papa ttest uvek ssledi pre izlecenja ranice a i pouzdana sigurnost da ako je ranica prisutna nema nikakvih predkancerogenih promena na grlicu!!!zato se i radi papa test,a ako je to ok onda se pristupa izlecenju ranice!!!Nemoj da se plasis izlecivo je,ali ono sto bi te posavetovala je da se ne zezas, ja sam bila neodgovorna,bojazljiva,i sve sam ostavljala za kasnije dok nisam pravo nadrljala!!!Bice sve ok ako ranicu lecis na vreme, samo obavezno leci to i nemoj da se zezas i nema niceg da se plasis,nema potrebe to da vuces mlada si.ai od ranice krecu i mnoge infekcije, ona je pouzdano mestasce gde se radjaju bakterije i zariste koje je pogodno tlo za sve,zbog toga treba da je saniras!!!samo odgovorno, ne slusaj druge poslusaj mene i moj savet a posle dr i sta ti on preporuci!!!srecno i bubim te! :P
komi
Novi član
Novi član

Post od komi »

BESKRAJNO ti hvala! Malo je danas ljudi koji su voljni da ti pomognu. Svarno je velika uteha kad te ohrabri i uputi neko ko je imao slicne probleme. Hvala ti od sveg srca. Nadam se da ce biti sve ok! HVAL!
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

:-? Malo podsećanje!
PAP test nikada ne raditi bez KOLPOSKOPIJE, kao ni kolposkopiju bez PAP testa.
Eritroplakija nije ranica, već crvenilo površine grlića materice usled prisustva cilindričnog epitela koji je crven, za razliku od pločasto slojevitog koji je ružičaste boje.
Ali prava priroda promene se vidi tek pažljivim kolposkopiranjem!
Pozdrav i dobro zdravlje!!
jedina
Novi član
Novi član

Post od jedina »

bubim ja tebe @komi!!
znam da si zabrinuta pa bas iz tog razloga sto sam i ja bila nije mi tesko nadam se da sam ti bar malo pomogla!!jer to je sve iz iskustva i tako je!!! bubim
Odgovori