angina pektoris

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
goran x
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 23, 2013 11:39 pm

angina pektoris

Post od goran x »

Vidim ima nas dosta sa sličnim sinptomima.Kod mene se javlja oštar probadajući bol sa leve strane grudi,zahvata lopaticu i spušta se do spoljne strane lakta,tj,do burze,a
ponekad krene od leve strane lopatice.Prilikom udisanja -izdisanja ne primećujem probleme.Nisam primetio ni tahikardije.Tegobe su naročito izražene posle obroka,pa se sada trudim da jedem manje količine češće puta i to donekle pomaže.Ovo traje već oko tri meseca.Najveći problem je kad ležim.Ako sam na levoj strani,posle par minuta bol postaje neizdrživ.Na stomaku takođe.Nekako uspem da odspavam par sati na desnom boku,uz ksanaks.E sad,šta me zbunjuje.Ujutro,kada se probudim ne osećam nikakve tegobe,mogu da spavam na kojoj god strani hoću.Smanjio sam cigarete na trećinu,alkohol ne uzimam,ili retko i tu sam oko 60 god.Nisam imao ranije nikakve probleme.Ja sumnjam na anginu pektoris pa ako može neko da mi potvrdi ili ne,bio bih zahvalan
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: angina pektoris

Post od aa_aca »

Не могу да потпишем, али мени то личи на проблем са горњим делом кичме или са мишићима који се налазе уз њу. Неки кажу да такви проблеми могу да настану и због желуца.
goran x
Novi član
Novi član

Post od goran x »

Ćao Aco
Nisam baš siguran u to,jer bi se onda pojavila i glavobolja,bolovi u stomaku,a
takvih problema nemam.U svakom slučaju zahvaljujem ti. .
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Неће бити. Веома је симптоматично то што се проблем јавља после оброка. Плус положај тела. Можеш да пробаш са масажом леђа.
goran x
Novi član
Novi član

Post od goran x »

To je jedna od varijanti,no neverujem da će pomoći.Naime,tegobe kod A.P.se mogu javiti posle obilnijih obroka,ali i dalje me zbunjuje položaj tela kod pojave bolaova,mada,bolovi se ponekad jave i dok sedim ili hodam.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Увек можеш да одеш да те наместе и масирају, па да видиш. Мислим да би после пет квалитетних третмана резултат могао да се покаже. То је бар безопасно, брзо и није скупо.
Odgovori