Imao sam stalnog partnera ranije,i imao sam poslednji put pre pola godine enterekoku spp. Uzimao sam neke antibiotike,i nije mi prosla,sve dok nisam dobio panklav i da mazem ne secam se kojom kremom ( mislim da je hloramfenikol ili nistatin ).
Sada mi se opet s vremena na vreme javi osecaj peckanja i crvenilo na glansu,i resih da odem do dialaba da uradim test. Naravno ispostavilo se da imam opet enterococcus spp. ( mali porast ) , da napomenem kad sam radio u drzavnoj ustanovi isti test nisu mi nasli nista ni ranije,a ni sada,kao da je tamo "drugaciji prag" osetljivosti tog testa na odredjene bakterije. Moje pitanje je,posto mi se ova bakterija iznova i iznova vraca,znaci imao sam je poslednji put za novu godinu a lecio sam je 2 meseca,i sada mi se iznova vraca,izgleda da panklav i kreme ne pomazu dovoljno,nego samo trenutno izlece. Moje pitanje je jel ima neki prirodni lek,da ojacam imuni sistem ili neki caj koji bi mi pomogao? Imam stalnu partnerku,tako da nije u tome problem. I jel su enterokoke prenosive putem oralnog i normalnog sexa? I dok nisam imao partnera,sumnjam da su mi se vracale enterokoke na 2-3 nedlje mi s epojavljivao svrab i crvenilo,pa sam mazao kreme i privremeno reshavao problem. Hvala