sta mi se desava sa srcem

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dragan871
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 13, 2013 2:33 pm

sta mi se desava sa srcem

Post od dragan871 »

Zdravo ljudi imam problem izludi me vise ovako: srce kuca 1,2,3,4 pa zastane I nastavi kucati tad osjetim ko da mi nesto prodje kroz tijelo,nedostatak zdraka,ruzan osjecaj ne znam kako bi to objasnio ba s mi se veceras to desilo da srce kucne zastane,kucne zastane,kucne zastane znaci tri puta zaredom I nakon nekog vremena opet tako isto,pijem lijekove za aneksioznost bolje mi je ali me sad ovo izludi I na smrt me prestrasi,bio sam kod kardiologa u maju pregledo me,ekg uredu kaze sve uredno ne znam vise sta da radim molim pomoc
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: sta mi se desava sa srcem

Post od uliks1978 »

Kod Vas se radi o pretkomornim ili komornim ekstrasistolama,najčešim poremećajima u radu srca.Inače,i pretkomorne i komorne ekstrasistole su potpuno bezopasne kod ljudi sa strukturno zdravim srcima.Anksioznost i stres,zbog pojačanog lučenja adrenalina,mogu da pogoršaju stvari i ove ekstrasistole učine učestalijim.Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica,možete se obratiti kardilogu koji bi Vam postavio 24 časovni holter,koji bi mogao da pruži precizniji uvid u rad Vašeg srca.Terapija za ovu vrstu poremećaja,pripisuju se osobama kod kojih su pomenute ekstrasistole brojne i/ili značajno narušavaju kvalitet života.Terapija se sastoji u uzimanju beta blokatora.
dragan871
Novi član
Novi član

Post od dragan871 »

Dali to moze biti od aneksioznosti ili straha posto je nosstop mislim da mi srce nije uredu I da ce mi senesto dogoditi,dali to moze biti neka reakcija lijekova kojih pijem za aneksioznost dali je to opasno? Pozdrav
vule99
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 11, 2011 8:05 am

Post od vule99 »

I ja imam iste simptome i to traje vec 10 godina,bezbroj pregleda,bezbroj napada panike i anksioznosti i svakodnevni strah od smrti,Kvalitet zivota nikakav,sama sam sebi unistila stahom mnoge dane,a sada kada pogledam 10 godina se plasim smrti a jos nisam umrla,i dolazim do zakljucka da je bilo uzalud.Ali sve je to lepo pricati dok ne dodje sledeca aritmija,pa panika pa u krug.Idokle tako
vule99
Novi član
Novi član

Post od vule99 »

I ja imam iste simptome i to traje vec 10 godina,bezbroj pregleda,bezbroj napada panike i anksioznosti i svakodnevni strah od smrti,Kvalitet zivota nikakav,sama sam sebi unistila stahom mnoge dane,a sada kada pogledam 10 godina se plasim smrti a jos nisam umrla,i dolazim do zakljucka da je bilo uzalud.Ali sve je to lepo pricati dok ne dodje sledeca aritmija,pa panika pa u krug.Idokle tako
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Зашто се плашиш смрти када је нећеш ни видети када дође? :)
vule99
Novi član
Novi član

Post od vule99 »

Dobro pitanje,da znam zasto vec bi prestala da se plasim. :(
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Знаш шта пише у Библији: "Страшив човек меће себи замку, а ко се у Господа узда, биће у високом заклону.

Погледај шта сам о срцу и прескакању писао на мом сајту w w w . a c a . r s под Савети, Здравље...
dragan871
Novi član
Novi član

Post od dragan871 »

Pogledacu aca a ja sam bez oca osto kad mi je bilo 5 godina poginuo u ratu I znam kako sam se ja patio kroz zivot bez oca skoro sam izgubio majku I ne bojim se ja za sebe toliko nego mi zao djeteta curicu imam dve godine. I kad me zaboli nesto u prsima ili bude taj preskok odma pomislim na naj gore I pomislim sta ce bez mene I da ce sve isto proci dali bi trebao opet kardiologu otic dali je moguce da to bude na nervno bazi
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član

Post od uliks1978 »

Potpuno Vas razumem,ali je najvažnije,upravo zbog devojčice da ostanete koliko-toliko pribrani.Od komorskih/pretkomorskih ekstrasistola nećete umreti,imaju ih svi,lekari,sportisti,domaćice...Ponekad ih prate i neprijatne senzacije u grudima,nedostatak vazduha i sl.Da,vrlo je neprijatno i kod hipersenzibilnih osoba,poput Vas,može uticati na kvalitet života.Morate da shvatite da kod onih sa strukturno zdravim srcem,po pravilu ne vode ka većim problemima(ozbiljnijim aritmijama ili kardiomiopatiji).Moj savet je da uradite uz srca,samo da biste se uverili da je sa Vašim srcem sve u najboljem redu.To nije skup pregled,a predstavlja zlatni standard u kardiološkoj praksi.Eventualno 24-časovni holter,da bi se utvrdio broj i priroda ekstrasistola(ali to tek nakon konsultacija sa kardiologom).Svako dobro.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Драгане, не знам како ти је, али можда могу да замислим. Да би ти ћеркица стабилно стала на своје ноге потребно је још око двадесет година. Не мислиш ваља толико дуго да се бојиш шта ће бити? Скратићеш себи живот бригом о томе да га не скратиш. Ти треба да се трудиш да живиш и радиш што боље знаш и умеш, а страх пусти да оде од тебе.

Верујем да ћеш прескакања решити узимањем квалитетног магнезијума. Можда имаш и проблема са мишићима између лопатица. Можда не пијеш довољно воде. Само прочитај оно што сам написао на мом сајту. И слободно пиши. Што се мене тиче, ја сам и почео све то са мојим сајтом и учешћем на овом форуму да бих коме помогао. Због тога немој да се устручаваш. Ако треба, можеш да ми пишеш и на емаил из профила или са мог сајта. Поздрав!
dragan871
Novi član
Novi član

Post od dragan871 »

Radio sam ultra zvuk srca u oktobru ili novembru sve je bilo uredu to sam radio na banji vrucici kod dr dabica iz beodrada radi na dedinju sve je bilo normalno dali moze da srce oslabi ili da budu drukciji nalazi uz dali bi opet trebao uradit uz srca pozdrav
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član

Post od uliks1978 »

Ne može nikako da oslabi,niti nalazi mogu da budu drugačiji.Ukoliko Vam ne predstavlja problem,prekucajte ovde nalaz uz.Ako Vam finansije dopuštaju,odradite 24 časovni holter,mada na osnovu onoga što ste napisali,gotovo sa sigurnošću mogu da tvrdim da se radi komorskim/pretkomorskim ekstrasistolama,koje Vam ne mogu naškoditi.
Ništa niste napisali o tome da li pušite,da li ste gojazni,koje su vrednosti krvnog pritiska.
dragan871
Novi član
Novi član

Post od dragan871 »

nisam pusac,imam od 90 do 95 kg visok sam 185cm a pritisak je vecinom 130/70 a nekad tak kad mi se to desi ili kad sam nervozan bude do 150/85 do 90 ujutro kad ustanem je od 120 do 130 sa 70 do 80 piso sam sebi mjerio dva do tri šuta dnevno i na LIJEVOJ I NA DESNOJ STRANI i nosio kod kardiologa kaze uredu i nista ne treba za pritisak i za srce
Odgovori