Sta mi je?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
LolaXY
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 16, 2013 11:58 pm

Sta mi je?

Post od LolaXY »

Vec neko vreme imam problema sa probavom. Malo vise gasova i nadimanja, a i stolica zna da se poremeti u vreme ciklusa, ali nikada nista zabrinjavajuce. Medjutim, vec nedelju dana unazad imam cudan osecaj u stomaku koji ide od nelagodonsti do bola srednjeg intenziteta. Nisam operisala slepo crevo.

Javila sam se u nedelju kod lekara i prvo su me poslali u urolosku ambulantu jer su sumnjali na bubrege. Medjutim, pregled stomaka nije pokazao nista. U grubim analizama krvi pokazalo se malo povisenih leukocita ( 11,1 ) dok su ostali parametri bili dobri. Uputili su me na ultrazvuk i urinokulturu kada ciklus prodje ( napast i dalje traje ). Izvestaj lekara: 'Dolor abdominalis alius, non specificatus'. Abdomen mek i palpatorno neosetljiv. Loze neosetljive na duboku sukusiju'.

Odmah sutradan sam uradila ultrazvuk abdomena i male karlice i nalazi su bili u granicama normale. Presavijena zucna kesa od rodjenja koja je umela da stvara probleme i blago uvecan desni jajnik sa malom cistom. I ranije sam imala problema sa cistama, ali su bile vodene i u ciklusu pucale same od sebe. Nigde ni traga od peska, kamena ili bilo kakvih morfoloskih promena.

Ali bol i dalje traje... I naravno mene pocinje da hvata nervoza i panika. U medjuvremenu od svog lekara koji je trenutno u drugom gradu dobijem savet da pocnem da pijem 'Palitrex' jer se verovatno radi o nekoj blagoj upali.

Danas se ponovo javim lekaru ( isto odeljenje, drugi lekar ). Opet ultrazvuk i opet nista. Analize krvi pokazuju leukocite 7,9 i ostali parametri u redu. I da, pre nego sto sam odlucila da ponovo odem na pregled, imala sam blago povisenu temperaturu (37,2 ) koja je bukvalno spala za sat vremena, pa mi se cini da je na nervnoj bazi.

A osecaj je sledeci: u zelucu se smenjuju osecaji praznine i tezine koje uglavnom prati krkljanje u gornjem delu abdomena. Sa desne strane, ispod rebra i istom linijom preko polovine stomaka imam osecaj kao da je ulivena vrela ili ledena tecnost - skoro da pece. Mene podseca na osecaj koji imam u zelucu kada se skupi previse kiseline. Povremena bol u ledjima ( od lopatice do sedalnog dela - opet umereno )I onda se bol spusta nize, srednjeg intenziteta - bez grceva, uz nadimanje. I uglavnom traje minut-dva, pa se smiri, ponekad i na par sati, ponekad na petnaestak minuta i sve tako opet. Lekar je danas ustanovio 'blagu bolnu osetljivost stomaka'.

Poslednja stolica juce, danas malo pojacani gasovi i mokrenje normalno. Nista ne boli, ne pece, ne krvari itd.

Sutra kontrola, a ja i dalje nervozna. Prosto samoj sebi stvaram jos gori osecaj.

Je l' imao neko slicno iskustvo? :oops:

P.S. Imam 25 godina.
Odgovori