za Doktorku,pilule i mucnine,krvarenje.....molim Vas

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm

za Doktorku,pilule i mucnine,krvarenje.....molim Vas

Post od chokoladica »

pisem Vam stoti put vise me sramota :oops:
prvi put kada sam pisala,bila sam kod ginekologa i dao mi je diane 35.
da sada ne ponavljam sve,dobila sam menstruaciju 20.07.koja je kasnila 2 dana,trebala je biti 18.07.
pocela sam piti pilule prvoga dana krvarenja i pila sam ih samo 5 dana.
razlog sto sam odmah prestala koristiti pilule <
krvarenja su bila obilna,imala sam mucnine odvratne i dobila sam po licu kao neke potkozne bubuljice,a pilule sam trazila bas zbog bubuljicai dobila kontra efekat. i pored najbolje volje nisam mogla vise piti pilule.
prestala sam ih piti peti dan krvarenja,danas je sedmi dan ali ne prestaje.
ne znam koliko se moze tolerisati krvarenje i da li bih trebala da se javim doktoru odmah. :(
obicno imam najvise 6 dana.
predpostavljam da krvarenje nije stalo zbog pilula,da li sam ga produzila.sta da radim. :oops:

pozdrav
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Hej Chocoladice....nema veze sto se javljate 100-ti put,ako je sa razlogom...dakle...mucnina, povracanje, bolovi u stomaku, promjene menstrualnog krvarenja se javlja u oko 10% zena u prvom mjesecu u kome pocnu uzimati Diane 35, tako da niste izuzetak, i ako ste se tako lose osjecali, nema razloga da nastavite.

Postoji jos nekoliko vrsta kontraceptiva koji uticu na smanjenje problema koze, ali ne svi...tako da u slijedecem ciklusu mozete da probate sa jednim od ovih pilula:
1. Minesse (Gestodene/Ethinyl Estradiol), Low-Dose Contraceptive
to je pakovanje od 24 tablete i ima 4 dana pill free interval
2. Ortho Cyclen
3. Apri®; Desogen®; Mircette™; Ortho-Cept®

Navodim Vam ova fabricka imena jer ne znam koji od ovih su prisutni na nasem trzistu, ali ovo je vrsta kontraceptiva koja Vam mogu pomoci oko problema sa kozom jer ne sadrzi svaki kontraceptiv gestagene za antiadrogenih dejstvom i ne pomaze svaki kod problema sa kozom.
Srecno i javite se opet ako imate problem...sluzim mladima.
Pozdrav,
ObGyn
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm

Post od chokoladica »

Hvala Vam na odgovoru

evo situacije,receno mi je da popijem dve pilule odjednom,pa opet dve i onda po jednu da zvrsim kutiju i onda ne moram vise da pijem.krvarenje je trajalo 10 dana :x jos uvek pijem pilule i za koji dan zavrsavam.nemam vise mucnina,za sada ali ne namjeravam da pijem vise diane.na ivici vilece na licu imam potkozne bubuljice koje me bas svrbe. :evil:
Odgovori