MOLIM VAS ,STRUCHAN SAVET!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mishmali
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

MOLIM VAS ,STRUCHAN SAVET!!!

Post od mishmali »

prosle subote sam imala sex odnos sa svojim deckom.bio je bez zastite-apsolutno neodgovorno,znam-ja sam sutradan tj u nedelju uvece isla u dezurnu apoteku i kupila postinor.jednu pilulu sam odmah popila a drugu u pon ujutru,7:45h!u apoteci su mi rekli da cu menstruaciju dobiti 7-10dana!menstr meni svejedno nije nikad redovna,u dan ali varira izmedju 28 i 32 dana!ocekivala sam da cu dobiti do sutra,ali jos nista!kako mi je pao imunitet i ekcemi se otvorili,koristila sam HLORAMFENIKOL i kasno sam procitala u uputstvu da MOZE da redukuje efekte postinora!test sam kupila jer se mnogo sekiram pa ce mi mozda kasniti i od stresa!zanima me kad ce biti idealno vreme da uradim test tj posle koliko dana?na internetu sam nasla izracunavanje plodnih dana pa posto mi nije redovna,sve varijante sam uzela u obzir i uvek mi je ispalo da sam u vreme sexa bila u neplodnim danima!imam nepunih 20god,radila bih abortus bez razmisljanja ali me zanima koliko on kosta u drzavnoj bolnici,da li ja mogu da zahtevam vrstu anestezije(opsta/lokalna) kao i da li je pametna varijanta abortusa izazvanog lekovima!da li su ti lekovi skupi?kod ginekologa idem posle 1.08. ali ja ne mogu vise da cekam!
hvala unapred!
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Test je osetljiv posle najmanje 7 dana a obično se radi u vreme kad treba da se dobije menstruacija.

Za ubuduće - kako i piše na kutiji, Postinor se pije tako što se prva tableta popije do 72h posle odnosa (što pre, to bolje) a druga 12 sati posle prve. I još nešto - i bez hloramfenikola Postinor nije 100% efikasan! Ne mora u svakom rizičnom odnosu da dođe do oplođenja ali ako dođe, uspešnost Postinora je po statistici tek 75%, znači trećina tih trudnoća se održi.

Za abortus nisam sigurna, recimo da sam čitala negde da košta oko 4-5 hiljada. Ali ako su ti već bili neplodni dani ne verujem da se nešto desilo. A sledeći put pamet u glavu i koristite kondom. Kakvo je to uživanje u seksu ako zbog tih nekoliko "neodgovornih" minuta posle treba danima da se bude pod stresom...

Pozdrav, Cat
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Ako ste prosli datum ocekivane menstruacije, uradite test na trudnocu.
Pozdrav,
ObGyn
mishmali
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm

Post od mishmali »

test sam uradila juce ujutru i bio je negatyivan.od odnosa je proslo 8dana.trebalo je vec da dobijem,ocekivala sam od cetvrtka do nedelje(juce),ali nista.neke moje drugarice su posle postinora cekale na menstruaciju.znam da postinor nije 100%efikasan pa me to i brine.cak cu i test da ponovim.sledeci put cu imati bar 2 kontracepivna sredstva na raspolaganju i da ne razmisljam.zaboravih da kazem da mije to bio prvi put,nadam se ne i poslednji. :cry:
Odgovori