VSD 11mm

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
ninjony
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 31, 2013 12:32 pm

VSD 11mm

Post od ninjony »

Moja devojcica sada ima 20 meseci.U trecem mesecu zivota joj je otkriven VSD 8mm,ali su samo pratili je doktor bio ubedjen da ce se zatvoriti.Medjutim, na zadnjoj kontroli su ustanovili da se rupica povecala i sada je 11mm,pa su resili da je neophodna operacija.I vec 10 dana cekamo komisiju da nam jave sta dalje!Muz i ja smo koliko toliko upoznati sa celim situacijom,i da ce operacija biti klasicno otvaranje grudnog kosa,ali ako neko moze da mi kaze koliko traje operacija,sta i kako posle operacije,koliko se ostaje u bolnicu,...Operacija ce biti na Institutu za majku i dete.
Unapred hvala.
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: VSD 11mm

Post od uliks1978 »

Operacija traje nekoliko sati.Što se tiče postoperativnog perioda može biti duži od nedelju dana;sve zavisi od brzine oporavka deteta.Posle operacije,imaćete kontrolne preglede kako bi se lekari uverili da sve protiče normalno.Prognoze za ovu vrstu operacije su odlične i to je najvažnije što trebate da znate.Svako dobro.
dalton
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2007 7:05 pm

Re: VSD 11mm

Post od dalton »

Sa Vama i ocem deteta ce pre operacije biti obavljen razgovor gde ce Vam hirurg do detalja objasniti sta je VSD, zasto je potrebna operacija i sve detalje vezane za samu operaciju.
Operacija traje oko 4 sata. Nekoliko dana po operaciji dete je na intenzivnoj nezi. Posle toga jos par dana na odeljenju, kada se rade kontrone analize i pregledi, i najcesce se desetog dana od operacije dete otpusta iz bolnice.
Nakon otpusta iz bolnice tretman deteta je potpuno uobicajen, kao i za neoperisano dete, uz par kontrola koje cete obaviti u narednom periodu.
Lep pozdrav
Odgovori