Pozdrav svima a prije svega Doktoru Bg.
Evo jedan mali 'update' moje trenutne situacije....
Kao sto sam u prethodnim temama navodio imao sam neobjasnjive skokove pritiska za koje sam dobio prvo lijek LOTAR (koji sam pio relativno kratko nedelju dana mozda), pa zatim zbog toga sto mi lijek nije odgovarao dobio terapiju beta blokator CONCOR i Ksalol 1mg....u pocetku je sve bilo ok, pritisak se smanjio, i to dosta, kretao se oko 110/65 a drasticno m ise smanjio i puls (oko 45 u mirovanju), mnogo sam bolje i spavao zahvaljujuci i Ksalolu....medjutim nedelju dana nakon pocetka terapije primijetio sam jednu uzasnu nuspojavu a to je strasna aritmija i preskoci srca prilikom uzbudjenja bilo negativnog ili pozitivnog (stres, nervoza, sportska aktivnost, sex...) sto mi se prije NIKADA nije desavalo....uglavnom prica je sledeca, uzbudim se ili iznerviram, srce pocne ubrzano da radi i zatim krecu uzasni preskoci....koji su trajali nekad i po 2 sata,opet ponavljam to mi se NIKADA nije desavalo prije ove terapije....doktor koji je propisao ovu terapiju nije imao poseban komentar na moje zaljenje u vezi ovoga sto mi se desava s obrazlozenjem da CONCOR samo moze da mi STITI srce a ne da STETI...mada ja znam sta osjecam....simptomi su se jos vise pogorsali nakon sto sam prestao sa uzimanjem Ksalola i presao na 5mg DIAZEPAMA. stvarno ne znam sta da radim jer s jedne strane pritisak se regulisao (uz simtome letargije i smanjenog libida) ali se REGULISAO, medjutim vise me brinu ovi ucestali preskoci koje osjecam koji su u zadnje vrijeme uzasno izrazeni. Moje pitanje je da li smijem jednostavno PRESTATI sa uzimanjem CONCOR-a? napominjem jos jednom da sam 2.5mg pio otprilike MJESEC dana....da li mogu ocekivati pogorsanje simptoma ako bih naglo prestao sa uzimanjem? Vjerovatno za vikend idem za Beograd da se pregledam na Dedinju jer od ovih nasih doktora ovdje nema srece ocigledno...
unaprijed zahvalan,
Marko