Fimoza-savet

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Meredith Grey
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 06, 2013 10:04 pm

Fimoza-savet

Post od Meredith Grey »

Volela bih ako neko moze da me posavetuje.
Moj drug mi se obratio sa problemom fimoze.On je student u Beogradu.Kada je otisao do studenske poliklinike u nadi da ce dobiti uput i eventualno odraditi zahvat u stacionaru ili klinickom centru, rekli su mu da po novom zakonu on ne moze da dobije uput iz studenske,jer negde u Srbiji ima zdravstveni karton. Neko novo pravilo su uveli da se studenti ne mogu leciti kod internista,specijalista u studenskoj,jer u svom rodnom gradu imaju otvoren zdravstveni karton. Njemu je doktorka rekla da jedino moze da ode u urgentni centar i kaze da ima smetnje pri mokrenju,bolove i slicne tegobe,pa ga eventualno tamo kao hitan slucaj mogu primiti ili da se leci u svom gradu. On zeli da to sve zavrsi u Beogradu, a kako smo se raspitali privatne klinike i ordinacije su zaista preskupe za studenski budzet, postoji li neki nacin da on taj zahvat moze odraditi negde u drzavnoj bolnici u BG? Nema uslova da ide u rodni grad,jer studira i radi,pa nema vremena za to,a zeli da resi ovaj problem sto pre.
I htela sam da pitam,ako on to uradi u urgentnom,kakva je procedura? Da li se i koliko placa? I kakvi su lekari?
Hvala unapred :)
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 12:04 am

Re: Fimoza-savet

Post od MarkoKg9 »

Pozdrav ljubitelju Uvoda u Anatomiju! :)

Ja sam imao isti problem pre neke dve godine. Sad ne znam da li sam ja poseban slučaj ili šta, ali ja sam samo izabrao za svog lekara doktora u studentskoj poliklinici, a u mom gradu odakle sam se izjasnio da sam izabrao lekara u Beogradu, oni su to nešto zaveli u kartonu ili šta li, i to je to, mogao sam u Beogradu u studenjaku da se obratim lekaru opšte prakse, on mi je dao uput za stacionara u Prote Mateje, i tamo sam odradio zahvat (frenulotomiju). Ne znam da li i sada može da se odradi isto, to će tvoj drug morati da se raspitati.
Odgovori